Chelsea transfer rekoruna hazırlanıyor

31 Ocak 2023

Güncelleme: 31 Ocak 2023

A
A

Chelsea, transferin kapanmasına 24 saat kala, Benfica'dan Enzo Fernandez'i almak için serbest kalma bedeli olan 120 milyon Euro'yu ödemeye hazır. Enzo, Chelsea'ye transfer olması halinde, Premier Lig tarihinin en pahalı transferi olacak.

ZgotmplZ

Ara transfer döneminin kapanmasına sayılı saatler kala Premier Lig devi Chelsea, en büyük transfer hamlesini yapmaya hazırlanıyor. 

Maviler, Ocak transfer döneminde bugüne kadar 208 milyon Euro bonservis ödeyip, 7-8 yıllık uzun kontratlarla Mykhaylo Mudryk, Beniot Badiashile, Noni Maueke, Malo Gusto, Andrey Santos, Datro Fofana ve Joao Felix'ten oluşan ve yaş ortalaması 20.1 olan oyuncuları kadrosuna kattı.

120 MİLYON EURO'YU ÖDEMEYE HAZIR

Londra ekibi, asıl transfer bombasını ise sona bırakmış görünüyor. The Telegraph'ta yer alan habere göre; Chelsea, Enzo Fernandez için, oyuncunun kulübü Benfica'ya 120 milyon Euroluk serbest kalma maddesini ödemeye hazır.

DÜNYA KUPASI’NDA YILDIZINI PARLATTI

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Arjantin formasıyla şampiyonluk yaşayan ve turnuvanın 'En İyi Genç Oyuncusu' seçilen 22 yaşındaki Enzo Fernandez, Tangocular adına orta sahasında adeta bir maestro gibi performans sergilemişti.

MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR 

Normal şartlarda Chelsea, 120 milyon Euroluk bedeli Benfica'ya ödediği taktirde, hiçbir müzakereye katılmaksızın oyuncunun bonservisi alma hakkına sahip. Fakat serbest kalma bedelinde büyük bir peşinat ve küçük miktarlı 5 vade bulunuyor. Chelsea'nin ödeme planı noktasında Benfica ile pazarlık halinde olduğu söyleniyor. 

PREMIER LİG TARİHİNİN EN PAHALI TRANSFERİ OLACAK

Enzo Fernandez, transferin son gününde Chelsea'ye transfer olması halinde, Premier Lig tarihinin en pahalı transferi olacak.

REKOR, CITY'Lİ JACK GREALISH'TE

Şu anda rekor, Manchester City'de forma giyen Jack Grealish'e ait. 2021 yazında City, 117 milyon Euro karşılığında Aston Villa'dan 27 yaşındaki oyuncuyu kadrosuna katmıştı.

CHELSEA BU TRANSFERDE NEDEN ISRARCI?

Chelsea, yaz aylarında birçok dünya deviyle Enzo Fernandez transferinde rekabet etmemek için, transferi bu dönemde bitirmek istiyor. 

MEVKİİNDE DÜNYANIN EN İYİLERİNDEN

Ayrıca Jorginho'nun düşük performansı ve sezon sonunda takımdan ayrılacak olması sebebiyle, Enzo Fernandez o boşluğu doldurabilecek dünyadaki en iyi 2-3 opsiyondan biri olarak dikkat çekiyor.

6 AYDA DÜNYANIN ZİRVESİNE ÇIKTI

Enzo Fernandez, ülkesi Arjantin'de, River Plate formasıyla geçirdiği 2 sezonun ardından  Temmuz ayında 14 milyon Euro'ya Benfica'ya transfer oldu. Hem Portekiz ekibinde hem de Dünya Kupası'ndaki performansıyla, henüz Avrupa'da 6 ayını tamamlamadan mevkiinde dünyanın en iyi oyuncularından biri haline geldi.

BENFİCA'NIN KASASI DOLACAK

Transferin gerçekleşmesi halinde bu anlaşmadan en karlı çıkacak takım ise Benfica... Portekiz temsilcisi, daha altı ay önce 14 milyon Euro bonservis ödediği oyuncudan 120 milyon Euro kazanmış olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar