Çavuşoğlu'ndan öğretmen sendikalarına suçlama: Toplumu yanıltıyorlar

3 Ağustos 2022

Güncelleme: 4 Ağustos 2022

A
A

Çavuşoğlu, Öğretmenler Yasası içerisinde yapılması öngörülen değişiklikler hakkında ilgili sendikalar ile istişare yapılmadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve sendikaların yapılmak istenen değişikliklerle ilgili halkı yanılttıklarını savundu.

ZgotmplZ

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Öğretmenler Yasası’nda yapılan değişiklikler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

BRT'de yayımlanan “Haber Kritik” programında konuşan Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı önünde dün yapılan eylemin maksadını aştığını, kendisinin eylem yerine gitme sebebinin sabote etmek değil soruları yanıtlamak amaçlı olduğunu belirtti.

"CAMLARI KIRDILAR"

Bakan Çavuşoğlu, kendisinin bakanlık önüne inerken, öğretmenlerin de bakanlığa girmek adına tazyik uyguladığını ve korkuluklarla, camları kırarak içeri girdiklerini kaydederek şöyle devam etti:

“Biz hiçbir zaman bakanlık önündeki eylemlere polis mensuplarını yığmadık. Öğretmenlerimiz de polisin azlığından dolayı bakanlık binasına zarar vererek içeri, girdi. Ben içlerinden geçerek dışarı çıktım ve onları da davet ettim sorularına cevap vermek adına. Ama beni konuşturmadılar. Polis bana 'Öğretmenleri dışarıya çıkaralım mı?' diye sordu, ben asla müsaade etmedim, 'Bırakın içerde kalsınlar.' dedim. Ama bazı öğretmen arkadaşlar elektrik fişlerine ataç sokarak elektrikleri attırdı, bu kişilerle ilgili yasal soruşturma başlatılmıştır.”

DEĞİŞİKLİK NE ÖNGÖRÜYOR?

Bakan Çavuşoğlu, yapılacak düzenlemeyle bazı öğretmenlerin tamamlamaları gereken ders saatlerini doldurmalarını sağlamak istediklerini belirtti.

Öğretmenlere yalan söylemediğini sürekli kendileriyle istişarede bulunduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, düzenlemeyle müdür muavinlerine, atölye şeflerine ve rehber öğretmenlere derse girme zorunluluğu getirildiğini söyledi, "Bunun dışında yapılan bir şey yok. Toplumu yanıltmasınlar." dedi.

Sendikaların şikayet ettikleri konulardan birinin, hizmet içi eğitim kursları olduğuna değinen Çavuşoğlu, “Düzenlediğimiz kurslara katılması gerekenlerin yüzde 20’si katılıyor, dolayısıyla bilgiler güncellenmiyor. Bizde bu yasada kendi branşlarıyla ilgili hizmet içi kurslara katılımı zorunlu hale getirdik.” diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin (AÖA) kapatılacağı iddialarının da doğru olmadığını da belirtti.

Çavuşoğlu, “AÖA’yı kapatacağımı iddia ediyorlar, bu doğru değil. Yasayı değiştiriyoruz, değiştirirken okul öncesini bölüm şekline çevireceğiz. Tadilat işlemesin diye şimdiden düzenleme yapıyoruz. Olumsuz bir bakış açısı edinmemiz toplumu yanıltma maksatlı. AÖA’da yasa düzenlenecek, güncellenecek, uluslararası yayın yapabilecek kapasiteye ulaştırılacak. Belki de hizmet içi merkez, araştırma merkezi olacak.” dedi.

Öğretmen kadrolarında artırıma gidildiğini de vurgulayan Çavuşoğlu, gelinen aşamada öğretmenlerin çalışma saatlerini doldurmasını istediklerini yineledi.

Öğretmenlere de seslenen Bakan Çavuşoğlu, “Biz burada sizlerin aleyhine gerçekleşecek hiçbir şey yapmıyoruz. Ancak yüzümüzü de dünyaya çevirmek zorundayız. Sendikal birliktelik adı altında ders saatlerini doldurmayanları ve bir okuldan diğer okula gitmeyi reddedenleri kimse savunamaz. Bilmenizi isterim ki bu yasal değişiklikleri ülkemizin imkanlarını en iyi şekilde değerlendirmek için yapmak durumundayız." diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar