Çavuşoğlu'ndan "KKTC'nin TDT üyeliği" yorumu: Gerisi gelecek, paniklerinin sebebi de bu...

5 Aralık 2022

A
A

Çavuşoğlu, "KKTC'nin TDT'ye gözlemci üye olması bir başlangıç, adım adım, gerisi de inşallah gelecek inşallah. Zaten endişelerinin, paniğe kapılmalarının sebebi de gelecek olan." dedi.

ZgotmplZ
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
AA

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde düzenlenen "Türkiye'nin Girişimci ve İnsani Dış Politikası" konulu konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Türk Devletleri Teşkilatı'na (TDT) gözlemci üye olmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TDT ile birliğini güçlendiren Türk dünyasının yeni bir jeopolitik gerçeklik olduğunu, KKTC'nin geçen ay düzenlenen Semerkant Zirvesi'nde TDT'ye gözlemci üye haline geldiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Bu (KKTC'nin TDT'ye gözlemci üye olması) bir başlangıç, adım adım, gerisi de inşallah gelecek inşallah." dedi.

Çavuşoğlu, "Zaten endişelerinin, paniğe kapılmalarının sebebi de gelecek olan. Sonuçta Türk dünyası ile işbirliğimizi, dayanışmamızı artırmamız gerekiyor. KKTC'nin TDT'ye gözlemeci üye olmasıyla Türk dünyasının Doğu Akdeniz’e erişimi güçlendi." ifadelerini kullandı.


Özbekistan'da 10-11 Kasım tarihlerinde düzenlenen TDT Zirvesi'nde üye devletler, Kıbrıs Türk tarafının grupta gözlemci üye olarak temsil edilmesi konusunda anlaşmışlardı.

KKTC'yi gözlemci olarak kabul eden Türk Devletleri Teşkilatı, resmi sitesine KKTC'nin adını ve bayrağını da 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı'nda eklemişti.

Türk Devletleri Teşkilatı, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ve Özbekistan'ı kapsıyor. KKTC ile birlikte Macaristan ve Türkmenistan da gözlemci statüsüne sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar