Büsküvütçü'nün adaylığına YSK'dan ret

1 Haziran 2023

Güncelleme: 1 Haziran 2023

A
A

MDP Genel Başkanı Buray Büsküvütçü, milletvekilliği adayı olabilmek için yaptığı başvurunun "milletvekili adayının belirlenmesinde demokratik kurallar uygulanmadığı" gerekçesiyle YSK tarafından reddedildiğini duyurdu.

ZgotmplZ

Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Genel Başkanı Buray Büsküvütçü, 25 Haziran’da yapılacak milletvekilliği seçimine yönelik yaptığı adaylık başvurusunun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedildiğini açıkladı.

Büsküvütçü, yazılı açıklamasında, “Milletvekilliği ara seçimlerinde partimiz Milliyetçi Demokrasi Partisi adına genel başkan olarak MYK üyelerimizin imza ve talepleriyle şahsım aday gösterilmiştir. YSK’ya yaptığımız başvuru; ‘milletvekili adayının belirlenmesinde demokratik kurallar uygulanmadığı’ gerekçesiyle reddedilmiştir.” dedi.   

Buray Büsküvütçü, adaylık açıklamasını 30 Mayıs'ta duyurmuştu.

YSK, 25 Haziran’da yapılacak Milletvekilliği ve Yerel Kuruluş Organları Ara Seçiminde, milletvekilliği, muhtar ve ihtiyar heyeti üyeliği adaylıklarına dün yapılan başvuruları, bugün geçici olarak ilan etmişti.

25 Haziran ara seçimlerinde boş kalan milletvekilliği için yarışacak 6’sı siyasi parti ve 7’si de bağımsız olmak üzere toplam 13 adayın ismi açıklanırken, Büsküvütçü'ye bu isimlerin arasında yer verilmemişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar