Buruk bir mutluluk: Erhürman kaybedilen belediyelerde yeniden halka gidecek

28 Aralık 2022

A
A

Erhürman seçim sonuçlarına ilişkin "buruk bir mutluluk" yaşadıklarını, kaybettikleri yerler için öz eleştiri yapacaklarını belirterek, "Biz hiçbir zaman seçmeni suçlayan bir parti olmadık, her zaman sonuçların sorumluluğunu kendimizde görürüz." dedi.

ZgotmplZ MYK Haber

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, CTP'nin 52'nci Kuruluş Yılı Resepsiyonu'nda MYK Haber'e açıklamalarda bulundu.

CTP'nin "hem çok büyük bir aile hem çok ciddi bir geleneğin ürünü" olduğunu kaydeden Erhürman, "Derdimiz 52 yıldır mücadele edenlerin verdiği mücadeleyi sonuçsuz bırakmamak, devraldığımızı daha da büyüterek bizden sonrakilere devretmek." ifadelerini kullandı.

Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren CTP lideri, "Mutluluğumuz var, sonuçta en fazla belediye 7 ile bizde. İlçeler bazında 1 olan sayıyı da 3'e çıkardık. Hitap ettiğimiz nüfus çok genişledi." dedi.

Erhürman, "buruk bir mutluluk" yaşadıklarını, kaybettikleri yerler için parti içinde öz eleştiri yapacaklarını belirterek, "Biz hiçbir zaman seçmeni suçlayan bir parti olmadık, her zaman sonuçların sorumluluğunu kendimizde görürüz. CTP, kendi belediyecilik vizyonunu bütün ülkeye yayma hedefinde bir parti." şeklinde konuştu.

Erhürman şöyle devam etti:

"Kaybettiğimiz yerlere baktığımızda Gönyeli-Alayköy; Alayköy, Ahmet Benli için yeniydi. Geçitkale-Serdarlı; Serdarlı Hasan Öztaş için yeniydi ve artı iki köy de oraya bağlandı. Mehmetçik-Büyükkonuk; Büyükkonuk orada önem arz ediyordu. Erenköy-Karpaz; Yenierenköy son derece geniş bir alan. Dolayısıyla elbette bunun etkisi oldu. CTP olarak değerlendirmelerimizi hiçbir zaman dışsal faktörlerle sınırlı tutmayız. Kendi özeleştirimizi yaparız. Halkımıza tekrar gideceğiz, problem neydi, tam olarak onları anlayacağız ve yolumuza devam edeceğiz."

Tufan Erhürman, yarışı kaybeden iki milletvekili Sıla Usar İncirli ve Şifa Çolakoğlu ile ilgili de şu değerlendirmeleri yaptı:

"Seçim sürecinde 'Vekil olanlar aday olmamalı.' şeklinde bir propaganda yürütüldü. Aslında bu ilk defa olmadı. Girne'de Sümer Aygın, Lefkoşa'da Kadri Fellahoğlu vekilken belediye başkanı seçilmişlerdi. Bu seçmen üzerinde ne kadar etkili oldu onu ölçmemiz lazım. Yeniboğaziçi'nde 'Seçim iki aday arasında geçiyor.' algısı Şifa Hanım üzerine olumsuz etki yarattı. Bunlar ilk değerlendirmeler ama en önemli değerlendirme halkın değerlendirmesidir. Takdire sonuna kadar saygılıyız ama biz yine de halkımıza gidip nedenlerini de muhakkak surette araştıracağız."

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, MYK Haber aracılığıyla Kıbrıs halkının yeni yılını da kutladı ve şu mesajı paylaştı:

"Hem demokratik hem ekonomik açıdan insanlarımıza refahı ve hak ettiği modern yaşamı geri getirmesi, sıkıntıların 2022 ile birlikte geri kalmasını diliyorum."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar