Buddle'dan "Rüşvet verdim ama yine de sınır dışı ettiler" iddiası

18 Temmuz 2022

Güncelleme: 18 Temmuz 2022

A
A

Uyuşturucu baronu Mark Douglas Buddle, Kuzey Kıbrıs'taki yetkililere ülkede kalabilmek için rüşvet verdiğini, ancak yine de tutuklanıp, sınır dışı edildiği iddia etti.

ZgotmplZ

Yakalanarak, sınır dışı edilen Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol) tarafından aranan Avustralyalı uyuşturucu baronu Mark Douglas Buddle, KKTC'de kalabilmek amacıyla siyasilere rüşvet dağıttığını ileri sürdü.

İngiliz Daily Mail'deki habere göre, yerel basına konuşan avukatı, aracıların siyasiler adına Buddle'ın adada serbestçe kalmasına izin vermek için para talep ettiğini iddia etti.

Buddle, 7 Temmuz 2021'de turist vizesiyle girdiği KKTC'de, 9 Temmuz'da Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa operasyonuyla yakalanmıştı.

Buddle'a ülkeye "yatırım yapacağı" gerekçesiyle dönemin içişleri bakanı tarafından oturma izni verildiği iddia ediliyor.

Cinayet ve uyuşturucu ticareti ile suçlandığı ülkesi Avustralya'dan 2016 yılında kaçan Mark Douglas Buddle'ın, KKTC'ye gelmeden Dubai, Irak ve Lübnan'da yaşadığı kaydedildi.

Mark Douglas Buddle'ın KKTC'de evlendiği de speküle edilmişti.

Konuyu avukatı doğruladı. 

Buddle'ın Mel Ter Wisscha isimli kadınla uzun süreli ilişkisine rağmen, kısa süre önce sessiz bir törenle adı Özge olan bir Kıbrıslı Türk'le evlendiğini belirten avukatı, müvekkilinin karısının yanında kalabilmek için rüşvet vermeye razı geldiğini iddia etti.

Diğer yandan yakalanmasının ertesinde Türkiye İnterpol Europol Daire Başkanlığı yetkililerine teslim edilmek üzere sınır dışı edilen uyuşturucu baronu, baskının ayrıntılarını ise şöyle anlattı.

"Yedi polis pencereden içeri girdi ve beni karakola götürdü. Ne olduğunu sordum, benim hakkımda sınır dışı kararı olduğunu söylediler. Herhangi bir belge göstermediler. Mahkemeye gitmek istediğimi söyledim ama emrin İçişlerinden geldiği söylendi."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar