Bu maskeler saçlarınızı kurtaracak

16 Aralık 2022

Güncelleme: 16 Aralık 2022

A
A

Evde vakit geçirdiğiniz bu süreçte kimyasal içerikli kremler kullanmak yerine her evde bulunan doğal malzemeler ile pratik saç maskeleri üretebilirsiniz. İşte yıpranan saçlarınızı kurtaracak o harika maskeler...

ZgotmplZ

Saçlarınız ince ve seyrekse evde bulunan malzemeler ile protein açısından zengin bir saç maskesi hazırlayarak saçlarınızın dolgunlaşmasını ve güçlenmesini sağlayabilirsiniz.

İNCE VE SEYREK SAÇLAR İÇİN

Maske tarifi I: 2 yumurta sarısı, 2 olgun muz, 2-3 yemek kaşığı bal, yarım fincan saç kremi ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını tamamen püre haline gelinceye kadar iyice karıştırın. Karışımı saçlarına iyice yedirin, 20-30 dakika bekledikten sonra soğuk su ile durulayın. Hızlıca sonuç veren bu saç maskesini her duştan önce uygulamanızı tavsiye ederiz.

Maske tarifi II: Saçların için yeterli miktara ulaşana kadar tarçın ve hindistancevizi yağını eşit ölçüde karıştır. Karışımı saç köklerine ve saç tellerine uygula, saç derine masaj yaparak iyice yedir. 30-45 dakika bekledikten sonra durula. Etkili sonuç almak için bu maskeyi haftada bir kere uygulamanı öneririz.

KOLAY KIRILAN VE MAT SAÇLAR İÇİN

İyi beslenemeyen saçlar parlaklığını yitirir ve kolay kırılmaya başlar. Evde bulunan malzemeler ile oluşturabileceğiniz saç maskeleri ile saç köklerini güçlendirebilir, kırılma ve mat görünümün önüne geçebilirsiniz.

Maske tarifi I: Az miktarda limon suyu eklediğiniz 2 yumurta sarısını iyice karıştırın. Karışımı saç köklerinden saç uçlarına doğru uygula ve maskenin saç dokusuna işlemesi için 30 dakika bekletin.

Maske tarifi II: Saçlarınız için yeterli miktara ulaşana kadar bal, elma sirkesi ve hindistancevizi yağını eşit ölçüde karıştırın. Karışımı nemli saçlarına uygulayın ve en az 20 dakika bekledikten sonra saçlarınızı şampuanla yıkayın.

YIPRANMIŞ SAÇLAR İÇİN

Saç şekillendirme cihazları, hava kirliliği gibi çevresel faktörler ve saç boyalarından dolayı saçlarınız yıpranmış ve güçsüz görünüyor olabilir. Saçlarınızı kestirmeden yıpranmış saç görünümünün önüne geçmek için nemlendirici saç maskelerine şans verebilirsiniz.

Maske tarifi I: Mikrodalga fırında ısıttığınız 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağını nemli saçlarınıza uygulayın. Kirliliği önlemek adına başınıza duş bonesi geçirmeniz veya yastık kılıfının üzerine bir havlu sermenizi öneririz. Bir gece bu şekilde uyuyun, sabah saçlarınızı şampuanla yıkayın. İnce telli saçlarınız varsa ve hindistancevizi yağı saçlarınız için fazla ağır gelirse, aynı maskeyi avokado yağı veya zeytinyağı gibi daha hafif yağlar ile de uygulayabilirsiniz.

Maske tarifi II: Yarım avokado, 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı balı iyice harmanlayın. Karışımı nemli saçlarınıza saç köklerinden saç uçlarına doğru uygulayın. Bu aşamada saçlarınızı yüksek ısıdan korumak için saçlarınızı bir havluyla sarmanızı veya başınıza duş bonesi geçirmenizi tavsiye ederiz. Sarılı saçlarınızı 10 dakika boyunca fön makinesi ile kurutun. Daha sonra 20 dakika bekleyin ve saçlarınızı iyice durulayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar