Bu görüntü ve "KKTC Cumhurbaşkanı" ifadesi Rumları rahatsız etti

11 Ağustos 2022

Güncelleme: 11 Ağustos 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar’ın Konya'da Aliyev'le görüşmesi ve Azerbaycan'ın Ersin Tatar için "KKTC Cumhurbaşkanı" sıfatını kullanması Güney'de rahatsızlığa yol açtı. Rum yönetimi vakit kaybetmeden şikayet hazırlıklarına başladı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Konya'da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelmesi Güney Kıbrıs'ı rahatsız etti.

Rum Dışişleri Bakanlığı, Tatar’ın, Aliyev ile görüşmesinden dolayı duyduğu hayal kırıklığını ifade eden bir açıklama yayımladı.

Rum haber kaynaklarına göre, Dışişleri Bakanlığı açıklamasında görüşmenin, Azerbaycan tarafından yayınlanması sırasında “Tatar’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak takdim edildiğine” dikkati çekerek, bu şekildeki bir faaliyetin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararlarının ruhuna ve kelimelerine aykırı olduğunu savundu.

Rum Dışişleri Bakanlığı, Azeri tarafının, Azerbaycan’ın, tüm üye devletlerle anlaşmasını gerektiren kurumsal ilişki kurmayı istediği Avrupa Birliği’nin kurumsal çerçevesini de görmezden geldiğini ileri sürdü.

Yapılan açıklamada ayrıca Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, Rum yönetiminin konu hakkındaki hoşnutsuzluğu ve hayal kırıklığının dile getirilmesi için çeşitli düzeylerde gerekli girişimlerin yapılması talimatı verdiği de ifade edildi.  

Cumhurbaşkanı Tatar, 5'inci İslami Dayanışma Oyunları açılış törenine katılmak üzere önceki gün gittiği Konya'da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile 40 dakika süren bir görüşme gerçekleştirmişti. 

Ersin Tatar, İlham Aliyev'in KKTC ile Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesinin takipçisi olacağını söylediğini ve kendisini Bakü'ye davet ettiğini bildirmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar