Borcu olmayan kurumların da elektriği kesiliyor

14 Nisan 2022

Güncelleme: 14 Nisan 2022

A
A

El-Sen'in devlete ait kurumların elektriklerini kesmesinin ardından borcumuz yoktur açıklamaları yapılmaya başlandı.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Salı gününden itibaren ülke genelinde iş bırakma eylemi başlattı. 

Ayrıca sendika kurumların da elektriğini kesmeye başladı. Güzelyurt'ta gece yarısı Sosyal Sigortalar Dairesi, Çalışma Dairesi ve İhtiyat Sandığı Dairelerine ait elektrik sayaçlarının bulunduğu pano üzerinde takılı, 6 elektrik sigortası söküldüğü gerekçesiyle El-Sen üyesi 2 kişi hırsızlıktan tutuklandı.

El - Sen'in elektrikleri kesmeye devam etmesi üzerine borcumuz yoktur açıklamaları yapılmaya başlandı.

BORCUMUZ YOK...

Cumhuriyet Meclisi, Cumhurbaşkanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ayrı ayrı açıklama yaparak elektrik borçlarının olmadığını kamuoyuyla paylaştı.

Cumhuriyet Meclisi, elektrik borcunun bulaunmadığını açıklayarak, zamanında ve eksiksiz olarak ödendiğini belirtti. Yapılan açıklamada ''yaşanan bu gelişmeleri halkımızın takdirine bırakıyoruz'' ifadeleri kullanıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Güzelyurt Sosyal Sigortalar Dairesi, Çalışma Dairesi ve İhtiyat Sandığı Dairesi’nin elektrik borcu bulunmadığını kaydetti.

Yapılan açıklamada, bu dairelerin elektriğinin, borcundan dolayı kesildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Borcu olmamasına rağmen, kurumların elektrik sigortalarının söküldüğü bildirilen açıklamada, bu nedenle vatandaşa verilen hizmetin iki gündür aksadığı kaydedildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI BELGESİNİ YAYIMLADI

Elektriği kesilen Cumhurbaşkanlığı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (KIB-TEK) borcu olmadığını açıkladı. 
Cumhurbaşkanlığı’nın dönem faturası olan 35 bin TL'nin son ödeme tarihinin 6 Haziran olduğunu ancak ödemeyle ilgili talimatın 15 Mart’ta verildiği bildirildi.

Ödemeyle ilgili evrakların da paylaşıldığı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Cumhurbaşkanlığı’nın elektriği bildiğiniz üzere KIB-TEK tarafından borcu olduğu iddia edilerek kesilmiştir. Cumhurbaşkanlığı’nın borç bakiyesi bulunmamaktadır. Dönem faturası olan 35 bin TL'nin son ödeme tarihi 6 Haziran olmasına rağmen Cumhurbaşkanlığı tarafından ödeme talimatı, 15 Mart tarihinde, fatura çıktıktan sadece 1 hafta sonra verilmiştir.”

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar