Biyoçeşitlilik için hep birlikte mücadele çağrısı

22 Mayıs 2023

Güncelleme: 22 Mayıs 2023

A
A

Yeşil Barış Hareketi ve Biyologlar Derneği, doğal kaynakların sürdürülebilirliği ve tahribatları düzeltilmesi için her birlikte mücadele çağrısı yaptı.

ZgotmplZ

Yeşil Barış Hareketi ve Biyologlar Derneği, 22 Mayıs Biyoçeşitlilik Günü dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Yeşil Barış Hareketi açıklamasında, bu yılın temasının, “Biyoçeşitliliği Yeniden İnşa Edin” olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Bu slogan, biyolojik çeşitliliğin birçok sürdürülebilir kalkınma hedefinin kilidi olmaya devam ettiğini hatırlatarak, doğanın yardımımız olmadan dengesini bulamayacağını vurgulamaktadır. Verilmek istenilen mesaj ise, ‘Bu sorunları bizler, insanlar yarattık, yarattığımız bu tahribatların üstesinden gelme doğanın gücünü aşmıştır ve sorunlara sırtımızı dönme lüksümüz yoktur.’”

Gerek ülkede, gerekse dünyada, hem bireysel yaşam hem de gelecek nesillerin yaşama hakkının sürdürülebilmesi için tek tek her bireyin bu sorumluluğu paylaşıp, yönetimler üzerinde baskı oluşturması gerektiği ifade edilen açıklamada, “Bir an önce diğer canlıların yaşam alanlarını tahrip etmeyi durdurmalı, bugüne kadar yarattığımız tahribatları düzeltmek için kollarımızı sıvamalıyız.” vurgusu yapıldı.

Biyolojik çeşitlilik; bitkiler, hayvanlar, mantarlar, mikroorganizmalar gibi tüm canlıları, bunların oluşturdukları ekosistemleri ve içinde yaşadıkları alanları ifade eder.

Biyologlar Derneği ise açıklamasında, doğal yaşamın çeşitliliğinin önemine vurgu yaparak, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımına dikkat çekti.

Biyologlar Derneği Başkanı Hatice Benan tarafından yapılan açıklamada, şunlara yer verildi:

“Biyolojik çeşitliliğin kaybı, canlıların hayatta kalma şansını azaltırken, tarım, ilaç sanayi ve turizm gibi insan faaliyetleri üzerinde de önemli bir etkiye sahiptir. Bu nedenle, biyoçeşitliliğin korunması ve sürdürülebilir kullanımı, gelecek nesiller için sağlıklı bir yaşam ve sürdürülebilir bir ekonomik kalkınma için de önemlidir. Biyologlar Derneği olarak, bu önemli günü kutlamak değil; kurulduğumuz günden beri en büyük amaçlarımızdan biri olan toplumu bilinçlendirmek ve sürdürülebilir yaşamın elzem bir parçası olan biyoçeşitliliği korumak adına yaptığımız mücadelenin her gün daha da yükseldiğini hatırlatmak istiyoruz. Doğal çevreyi ve biyoçeşitliliği korumanın her bireyin sorumluluğu olduğuna inanıyoruz. Daha yeşil bir dünya için hep birlikte çalışalım. Bir gezegenimiz daha yok.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar