Bitcoin baharı bekleniyor

1 Ağustos 2022

A
A

Morgan Creek Capital'den Mark Yusko, "Şu anda iyi bir boğa trendi yakalamış durumdayız ve belki de Bitcoin baharı önümüzdeki günlerde gelmiş olacak. Bu 'bahar' aylar sürebilir" dedi. 

ZgotmplZ

Yatırımcıları gözü, son 10 gündür 23-24 bin dolar seviyesinde bulunan Bitcoin ve kripto paraların bundan sonraki süreçte göstereceği performansa çevrildi

Dip seviyenin bulunup bulunmadığı ve yeni bir düşüş dalgasının yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyor.

Yatırım şirketi Morgan Creek Capital'in kurucusu ve CEO'su olan Mark Yusko, katıldığı bir çevrim içi yayında konuyla ilgili tahminlerini paylaştı.

Stansberry Research’e konuşan Yusko, şunları söyledi:

"Şu an için net şekilde ‘Dibi bulduk’ diyemem. En dipte 3 tane tepe seviye bulduk. 17 bin 500’e indik ve sonra yukarı çıkıp tekrar 18 bin dolara geri geldik. Yine yukarı çıkıp bu kez 19 bin dolara indik. Daha sonra üçüncü kez yukarı çıkıp 20 bin 900 dolara indik. Ve eğer 20 bin 900 doların üzerinde kalırsak toplamda 3 adet dibin tepesi ve 3 adet de tepenin tepesine sahip olmuş olacağız. Bu çok iyi bir boğa trendidir ve Bitcoin baharının başlangıcını işaret ediyor olabilir.”

Bitcoin’in şu anda kış mevsiminin sona erdiği bahar döneminde olduğu tahminini paylaşan Yusko, şöyle devam etti:

“Baharın geldiği konusunda ısrar edebilirim. Son iki döngüye bakarsanız, kışın sona erdiği ve baharın başladığı gün sayısıyla şu anda eşit seviyedeyiz. Bu bahar aylar sürebilir. Çok kısa sürede bir boğa piyasası oluşmaz. Hemen gelmeyecektir ama önce bahar yaşanır sonra da yaz. İşte o dönemlerde ciddi şekilde spekülatif hareketler göreceğimizi düşünüyorum. Bu dönemin de, ödül yarılanmasıyla oluşacak olan yükseliş beklentisiyle 2024 yılında yaşanacağı fikrindeyim.”

Kasım 2021'de yaklaşık 69 bin doları gören Bitcoin, küresel piyasalarda yaşanan sıkılaşma fırtınasında değerinin üçte ikisini kaybetmiş, 18 Haziran tarihinde 18 bin dolara kadar çekilerek, Eylül 2020'den bu yana en düşük seviyelerden işlem görmüştü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar