Biden ilk askeri operasyonuna Suriye’de imza attı

26 Şubat 2021

Güncelleme: 26 Şubat 2021

A
A

Biden'ın talimatı üzerine Suriye'de, Ketaib Hizbullah ve Ketaib Seyyid el Şüheda dahil İran destekli gruplar hedef alındı.

ZgotmplZ

ABD, Suriye'de İran destekli gruplara ait bir yere hava saldırısı düzenledi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Başkan Joe Biden'ın talimatı üzerine Ketaib Hizbullah ve Ketaib Seyyid el Şüheda dahil İran destekli grupların hedef alındığını duyurdu.

Kirby, "Bu saldırı son dönemde Irak'ta Amerikan ve koalisyon güçlerine yapılan saldırılara misilleme olarak düzenlendi" dedi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin başkenti Erbil'deki havalimanında bulunan ABD üssüne 15 Şubat'ta oketli saldırı düzenlenmişti. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetmiş, altı kişi de yaralanmıştı. Havalimanı çevresinde roketlerin isabet ettiği yerleşim yerlerinde de yaralanan siviller olmuştu. O saldırıdan günler sonra da ABD askerlerinin Bağdat'taki bir üssü hedef alınmıştı.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ABD'nin hava saldırısında İran destekli milislerden en az 17'sinin öldüğünü açıklarken, ABD saldırıdaki can kaybı ve yaralı sayısını teyit etmedi.

Saldırı, ABD Başkanı Joe Biden döneminin ilk askeri operasyonu olarak kayda geçti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar