Beşparmak'lardaki Talia faciasının üzerinden 35 yıl geçti

27 Şubat 2023

Güncelleme: 28 Şubat 2023

A
A

KKTC’deki ilk ciddi uçak kazası olan Talia Havayolları'na ait uçağın Beşparmak Dağları'na düşmesinin üzerinden tam 35 yıl geçti.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Bundan tam 35 yıl önce KKTC, Beşparmak Dağları'na düşen yolcu uçağı ile daha önce bu topraklarda benzerine rastlamadığı bir trajediyle karşılaştı.

15 kişinin öldüğü uçak kazası, KKTC’deki ilk ciddi uçak kazası olarak kayıtlara geçti. Bu, aynı zamanda ada genelindeki tarihsel sürece bakıldığında dördüncü uçak kazası oldu.

İngiliz-Türk ortaklı Talia Havayolları'na ait B727-200 tipi (TC-AKD) kuyruk tescilli 13 yaşındaki yolcu uçağı 27 Şubat 1988 tarihinde, saat 10.15’te İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Ercan Havalimanı’na iniş için yaklaşması sırasında Beşparmak Dağları'na çarptı.

Talia Havayolları'nın düşen uçağı.

Kazadan kurtulan olmazken, uçaktaki 6'sı mürettebat 15 kişi hayatını kaybetti.

Tamamı hayatını kaybeden mürettebat arasında 7 Yugoslav, 2 İngiliz, 4 Türk hostes ve hava yolu şirketi ortaklarından Sümer Savaş ve eşi Selma Savaş da vardı.

Kazanın pilot hatası nedeniyle meydana geldiği ortaya çıktı. Uçağın iniş için yaklaşması sırasında, kokpit ekibinin IFR (Instrument Flight Rules) uçuş planı olduğu halde uçuşa VFR (Visual Flight Rules) olarak devam ettiği belirlendi. Ekip aletli yaklaşma usulünü iptal edip dağın 3130 feet (954) olduğunu da göz ardı ederek 2000 feete (609m)  alçaldı. Uçuş ekibi dağı görünce sola manevra yaparak yükselmeye çalıştı, fakat uçak kokpit ve gövdenin bulunduğu noktadan dağa çarparak ikiye bölündü.

Uçaktan geriye kalanlar bugün hala düştüğü bölgede bulunuyor.

Uçağın kokpit yönünden gövdeye olan büyük bir kısmı dağın güneyine, uçağın arka teker kısmından  kuyruğuna olan bölümü ise dağın kuzeyine düştü.

Bu kaza dünya genelindeki 50'inci "Boeing 727" kazası olarak kayıtlara geçti.

Talia Havayolları bu kazanın ardından kapandı.

Bufavento Kalesi’nin araç park yerine, üzerinde uçak kazasında ölenlerin isimlerinin yazılı olduğu bir anıt dikildi. Ancak tahrip edilen anıt, geçtiğimiz yıllarda yenilendi.

Anıtın tahrip edilmiş ve yenilenmiş hali.

Diğer yandan uçağın enkazı kaldırılmadı. Uçağın kalıntılarını bugün hala düştüğü yerde görebilmek mümkün.

Uçağı Türk bayrağı bulunan kuyruk kısmı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar