Avukatın teminatsız serbestlik talebine ret: Zahra Sokak'taki kavganın 14 zanlısına ek tutukluluk

Kamalı Haber, 24 Şubat 2024

A
A

Lefkoşa Zahra Sokak'ta önceki gün yaşanan kavga nedeniyle tutuklanan 14 zanlı bugün mahkemeye çıkarıldı. Zanlı avukatı olayın "basit kabahat" olduğunu belirterek, teminata bağlanmadan serbestlik talep etti. Mahkeme üçer gün ek tutukluluk verdi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa'nın gözde eğlence adreslerinden Zahra Sokak'ta önceki gece meydana gelen toplu kavgaya karışanlardan tutuklanan 14'ü bugün mahkemeye çıkarıldı. 

Mahkemede olaya ilişkin bilgi veren polis, tutuklanan zanlılar D.G, A.H., S.G., M.H., İ.H., O.H., C.H., E.S., M.C.K., H.K., M.H., Ş.D., E.S.K. ve E.A.'nın aralarında önceden var olan husumetten dolayı, 22 Şubat günü 22.30 sıralarında Zahra Sokak ve Tanzimat Sokak bölgesinde toplanarak, kavga ettiklerini anımsattı.

25 KİŞİNİN DAHA ARANIYOR

Olayın bilgilerine gelmesi üzerine bölgeye giderek kavgayı ayırdıklarını ve ardından Lefkoşa Polis Müdürlüğü tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldığını aktaran polis, ilk etapta yüze yakın ifade toplandığını ve incelenen kamera görüntülerinde tespit edilen 14 kişinin tutuklandığını, 25 kişinin daha aranmakta olduğunu bildirdi.

SUÇUN NİTELEDİĞİ DEĞİŞEBİLİR

Polis, soruşturmasının ilk olarak "kanunsuz topluluk" olarak başlatıldığını ancak "vahim zarar, ciddi darp ve tecavüzü alet taşıma" soruşturmasına dönme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

ÜÇ GÜN EK TUTUKLULUK TALEBİ

Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini, alınan ifadelerin teyit ve tekzibinin sürdüğünü, kamera görüntülerinin incelenmesine devam edildiğini belirterek tahkikatın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

ZANLI AVUKATI TEMİNATA BAĞLANMADAN SERBESTLİK İSTEDİ

Polis şahadeti üzerine söz alan zanlı vvukatı Elis Sönmez, müvekkillerinin işlediği suçun "kanunsuz topluluk" suçu olduğunu bununda "basit kabahat" olduğunu iddia ederek talep edilen 3 günlük sürenin çok olduğunu ayrıca teminata bağlanmadan serbest bırakılmalarını talep etti.

SAVCI İTİRAZ ETTİ

Avukatın itirazı üzerine söz alan iddia makamı adına savcı Senem Palabıyık, söz konusu olayın "toplumda infiale neden olduğunu" ve tahkikatın devam ettiğini, davanın seyrinin değişme ihtimalinin bulunduğunu, hal böyle iken zanlıların serbest bırakılmasının tahkikata olumsuz yönde etki edebileceğini belirterek, kamu menfaatinin bazı durumlarda kişi hak ve özgürlüklerinin önünde olduğunu savundu.

MAHKEME EK TUTUKLULUK TALEBİNİ KABUL ETTİ

Yargıç Jale Ergüden soruşturmanın devam ettiğini ve tahkikatın seyrinin değişmesinin kuvvetle muhtemel olduğunu, bu durumda böylesine toplumda infiale neden olayda tahkikatın salimen yürütülebilmesi için ilk etapta talep edilen üç günlük sürenin uygun ve adil olduğunu belirterek, zanlıların üç gün tutuklu kalmalarına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar