Asya Karaali'ye Güney'de fiziksel saldırı: Cumhurbaşkanlığı devreye girdi

5 Haziran 2023

Güncelleme: 5 Haziran 2023

A
A

Asya Karaali isimli vatandaş, Güney Kıbrıs’ta uğradığı saldırı sonucu yaralandı. Karaali ile telefonda görüşen ve geçmiş olsun dileklerini ileten Tatar, olayın bütün yönleriyle takip edilebilmesi için gerekli direktifleri verdiğini bildirdi.

ZgotmplZ
Asya Karaali darp sonrası fiziksel durumunu paylaşırken, kendisine saldıran kişilerin görüntülerini de kayda almayı başardı.
Facebook

Haber Merkezi

Asya Karaali isimli vatandaş, Güney Kıbrıs’ta uğradığı saldırı sonucu yaralandı.

Olayı kişisel sosyal medya hesaplarından duyuran ve saldırı anının görüntülerini paylaşan Karaali, yaşananları şöyle anlattı:

"Cuma akşamı Rum tarafında Ayia Napa'ya kız arkadaşımla eğlenmeye gittim. Dönüşte kaçarken 3 tane Rum erkeği tarafından tacize uğradım. İstemediğimi söyleyip, Türk olduğumu konuşmamdan anladıkları için bana küfür edip suratıma yumruk vuruldu. Daha sonra beni yaklaşık 2 metre yüksek bir duvardan aşağıya asfalta attı. Bayıldığım için hatırlamıyorum fakat orada görenler ambulansı aradı, fakat hastaneye gittiğimde bir şeyim olmadığını söylediler. Rum polisine gidip davacı oldum. Ön iki dişim kırıldı, yüzümün sol tarafı ezildi, şişti ve morardı."

Paylaşımında Rum polisinin kendisinden doktor raporu istediğini ancak KKTC'de rapor alamadığını kaydeden Asya Karaali, bu duruma da isyan etti.

Asya Karaali bir diğer paylaşımında ise "Hakkımı savunup elimden geleni yapacağım, benim yerimde başka bir kadın da olabilirdi. Birini bir yerden ittirip atmak cinayete teşebbüstür. Fiziksel durumumdan çok psikolojimi kim düzeltebilir? Bu iş burada bitmeyecek." dedi.

TATAR'DAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU... SARAY DEVREDE

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Asya Karaali ile letişime geçti, telefonda geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Tatar, adadaki barış ortamına zarar veren bu gibi olayların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Suç ve Suça İlişkin Konular Teknik Komitesi’ne Asya Karaali’nin yaşadığı menfur saldırıyı bütün yönleriyle takip etmesine yönelik gerekli direktifi verdiğini aktaran Tatar, yaşanan vahim olayın takipçisi olmaya devam edeceğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar