Asgari ücretli "10 bin 500" bekliyor: Bakan Taçoy'dan "8 bin 500" açıklaması

14 Haziran 2022

Güncelleme: 14 Haziran 2022

A
A

Çalışma Bakanı Hasan Taçoy, asgari ücretin ne olacağına ilişkin yaptığı açıklamada, “Emekçi 6 bin 090 TL alıyor, buna yüzde 40 üzerinde bir artış koyarsanız 8 bin 590 TL olacak. Peki, işveren bunu kaldırabilecek mi?” dedi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Hayat pahalılığının yüzde 43’ü geçtiği mayıs ayında, bu oranın haziranda yüzde 50’yi bulması bekleniyor. Alım gücü git gide düşerken, asgari ücretlinin gözü de yeni belirlenecek asgari ücrette.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi kesimini temsil eden HÜR-İŞ Genel Sekreteri Ali Yeltekin, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada hayat pahalılığının yüzde 50’yi bulacağını buna göre belirlenecek bir asgari ücretin 10 bin 500 TL olması gerektiğini söylemişti.

Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu da şu anki hayat pahalılığı oranın yüzde 43.10 olduğunu haziran ayında bunun artacağını bu oranda artış yapılması için hükümete baskı yapacaklarını bildirmişti.

TAÇOY’DAN 8 BİN 500 TL AÇIKLAMASI

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy bu sabah Gündem Kıbrıs Web TV’de yaptığı açıklamada,   “Emekçi 6 bin 090 TL alıyor, buna yüzde 40 üzerinde bir artış koyarsanız 8 bin 590 TL olacak. Peki, işveren bunu kaldırabilecek mi? Tabi ki asgari ücreti açıkladığımızda bir bacağını açık bırakırız. İşveren 1500 TL daha fazla öder. Asgari ücretin bir işverene maliyeti 8 bin 400 TL’dir. Bunu kaldırabilir mi?” dedi.

Taçoy asgari ücrete ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “Net 8 bin 500 TL civarında olması yönünde bir öngörümüz var. Bunu gözlemliyoruz. Ve bunun üzerine ne koyacaksak. Bürütün üzerine yüzde 15 koyduğumuzda işveren maliyeti ortaya çıkar. Bunun hesaplamalarını çalışmalarını yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde bunu açıklayacağız” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar