Arpada uzlaşı yok, eylem kapıda: Hükümet ne önerdi, hayvancı ne istedi?

29 Eylül 2022

A
A

Hayvancı ile hükümet arasındaki görüşmede arpa fiyatı konusunda uzlaşı çıkmadı. Pazartesiye kadar yeni fiyat bekleyen hayvancılar, eylem uyarısı yaptı.

ZgotmplZ

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı arpa fiyatı konusunda uzlaşıya varamadı.

Hükümet, mevcut peşin fiyatı 5 TL, iki ay vadeli fiyatı 5.40 TL olan arpa için peşin 7.25 TL, iki aylık vadeli 7.65 TL fiyat belirledi.

Ayrıca 1 TL’lik arpa desteğine de devam edilmesi kararı alındı.

Büyükbaşta sütün litre fiyatı da 9.50 TL olarak belirlendi..

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ile yaptıkları toplantının ardından bakanlık önünde açıklama yapan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Musfafa Naimoğulları, küçükbaş hayvancıya kilosu 5 TL üzerinde arpa satılmasının doğru olmadığını, sütün de büyükbaş hayvancıya da maksimum 6.50 TL’den satılması gerektiğini belirtti.

Naimoğulları, 1 Ekim itibarı ile arpaya yüzde 45 zam çalışması yapıldığını ifade etti.

Cuma gününe kadar bekleyeceklerini, en geç pazartesi günü hükümetten gelecek açıklamaların ardından gerekli açıklamayı yapacaklarını kaydeden Mustafa Naimoğulları, eylem uyarısı yaparak, “Bu işin sonu yine sokaklara döküleceğiz. Havalar serinledi artık 5-10 gün kalabiliriz Lefkoşa’da.” dedi.

Naimoğulları’nın açıklama yaptığı sırada Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz da bakanlık önüne çıkarak, yaptığı açıklamada, üreticinin ayakta kalması için çalıştıklarını ama bazen bu çalışmaların gönüllerinin istediği gibi olmadığını kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar