Arıklı UBP ile hükümet kurmak istiyor: 'Üstel'le kaldığımız yerden devam edeceğiz'

9 Mayıs 2022

Güncelleme: 10 Mayıs 2022

A
A

Son hükümetten güven oylaması öncesinde çekilen YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, ''Biz icraat istiyoruz, Sayın Ünal Üstel ile kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar UBP Parti Meclisi'nin kararını beklemeden hükümeti kurma görevini İçişleri Bakanı, UBP milletvekili Ünal Üstel'e verdi.

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, hükümeti kurma görevini UBP Milletvekili Ünal Üstel’e vermesiyle ilgili olarak “DP ve YDP bu süreci birlikte yürütme konusunda kararlıdır. Biz icraat istiyoruz, Sayın Ünal Üstel ile kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

 Ayrıca Erhan Arıklı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan hükümeti kurma görevini Cumhuriyetçi Türk Partisi'ne (CTP) vermesini istemişti.

Arıklı bugün Meclis'te yaptığı konuşmada, UBP ile icaraat yapamadıklarını o yüzden 100 günlük eylem planında ısrarcı olduklarını açıklamıştı.

YDP NEDEN ÇEKİLMİŞTİ?

Hükümeti oluşturan üç partiden ikisi olan DP ile YDP 29 Nisan gecesi hükümetten çekildi. Gerekçe olarak da, ''100 gün içerisinde yapılmasını istedikleri bazı icraatları içeren protokolü imzalamaktan kaçtıkları için, UBP'ye güvenmediklerini ve bu nedenle hükümette yer almayacaklarını'' açıkladı.

NELER OLDU

21 Şubat’ta kurulan, 3 Mart'ta güvenoyu alan 20 Nisan’da da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a istifası sunulan ikinci UBP-DP-YDP hükümeti 59 gün görev yapmıştı. Başbakan Faiz Sucuoğlu önce Maliye Bakanı Sunat Atun’un görevden alma yazısını, daha sonra da hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunmuş, Tatar da hükümetin istifasını kabul etmişti.

YENİ HÜKÜMET 5 GÜN SÜRDÜ

25 Nisan Pazartesi günü kurulan Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) koalisyon hükümetinin hükümet programı yine aynı gün Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda okunarak, perşembe günü de tartışılması için Meclis Genel Kurulu'nun gündemine getirildi. Fakat muhalefet partilerinin oturuma katılmamasından dolayı buna gerek kalmadı.

Kurulan yeni hükümetin 30 Nisan Cumartesi günü güven oyu almasına kesin gözüyle bakılıyordu. Cuma gecesi hükümeti oluşturan iki parti olan Demokrat Parti ile Yeniden Doğuş Partisi hükümette yer alamayacaklarını açıklamasıyla hükümet tekrar bozuldu. 

Cumartesi günü ise Başbakan Faiz Sucuoğlu hükümetin istifasını vererek süreci resmen sona erdirmek zorunda kaldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar