Arıklı karşı atağa geçti: Sen o villayı nasıl aldığını açıklasan

13 Şubat 2024

Güncelleme: 13 Şubat 2024

A
A

Arıklı, mal beyanında bulunmadığı ve sahibi olduğu şirketlerin vergisini ödemediğini iddia eden Özersay'a, "Benim ticari geçmişim belli de, sen Balabayıstaki yüzbinlerce sterlinlik villayı nasıl aldığını bir açıklasan" diye seslendi.

ZgotmplZ

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay'ın, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı'nın şirketlerinin vergisini ödemediği iddiasına muhatabından yanıt geldi.

Özersay, Arıklı'nın vergi durumu ile ilgili, Maliye Bakanlığı'na yaptıkları başvuruyu takiben, konu hakkında araştırma yaptıklarını belirtmişti.

Kudret Özersay yaptıkları araştırmadan elde ettiği bilgiye göre, Arıklı'nın hissedarı olduğu ve mal beyanında servetinin kaynağı olarak belirttiği şirketlerin vergi ödemediği iddiasında bulunmuş, ancak bu iddiaların doğru olup olmadığını netleştirmek için başlatılan süreçlerin sonucunun beklenmesi gerektiğini ve Arıklı'nın servet kaynağıyla ilgili doğru söylemediği veya vergi kaçırdığı sonucunun çıkabileceğini dile getirmişti.

Erhan Arıklı, bu iddialara sosyal medyadan Özersay'ı itham ederek, kınayan üslupla yanıt verdi. Arıklı cevabında, kendisinin ticari geçmişinin belli olduğunu belirterek, Özersay'a sahip olduğu mülkü nasıl aldığını sordu.

"KUDRETSİZ KUDRET, ŞİMDİ DE ZEHİR HAFİYELİĞE SOYUNDU... 

Arıklı, mesajında şunları kaydetti:

"Kudretsiz Kudret, benim mal varlığımı ve şirketlerimi araştırmış. Ve müthiş bir buluş yapmış; Ben son yıllarda vergi vermemişim.

Be Kudretsiz Kudret, ben 2016 da YDP'yi kurduktan ve 2018 de Milletvekili olduktan  sonra, ya şirketlerimi kapadım, ya hisseleri devrettim veyahut da faaliyetlerini dondurdum. Aile şirketimizin hisseleri ve yönetimi Ağabeyimde. Milletvekili olduktan sonra ticari faaliyetlerime devam etsem, bu seferde 'İkinci iş yasağını çiğnedi' diye feveran edecektin.

Ben, mal beyanımda üzerimdeki gayrı menkulleri ne zaman aldığımı belirttim. Bunları zaten tapu kayıtlarından da bulabilirsin.
Benim ticari geçmişim, ortaklıklarım falan belli de, sen Balabayıstaki yüzbinlerce sterlinlik villayı nasıl aldığını bir açıklasan da biz de duysak Kardeş."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar