Antalya Emekli Subaylar Korosu'ndan Kıbrıs Türküleri konseri

21 Kasım 2023

Güncelleme: 22 Kasım 2023

A
A

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Antalya Şubesi'nin oluşturduğu Türk Halk Müziği Korosu, KKTC'nin 40. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla konser verdi. Konserde "Mağusa Limanı", "Dildirga", "Ovalarda Gonnara" gibi Kıbrıs Türküleri seslendirildi.

ZgotmplZ

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Antalya Şubesi'nin oluşturduğu TESUD Türk Halk Müziği Korosu, Cumhuriyetin 100. yılı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 40. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla "Kıbrıs Türküleri Konseri" düzenledi.

Türk ve KKTC bayraklarıyla süslenen ve Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Muratpaşa Belediyesi ve YÖRSİD tarafından düzenlenen konser, Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleşti.

Türk Halk Müziği Korosu, Kıbrıs Türkülerini seslendirerek sanatseverlere keyifli bir akşam yaşattı. Konser, "Magusa Limanı", "Dildirga", "Ovalarda Gonnara" gibi Kıbrıs Türküleriyle yankılandı. KKTC Antalya Başkonsolosu Cem Topçu, etkinliği övgüyle değerlendirirken, konserde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kıbrıs Türkülerini dinleyerek mutlu olduğunu belirten KKTC Antalya Başkonsolosu Cem Topçu yaptığı konuşmada, ''Bizi yavru vatana götürüp getirdiler. Çok güzeldi. Her şey için çok teşekkür ederim" dedi.

Emekli Albay Mehmet Bektaş ise ''Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 40'ıncı kuruluş yıl dönümü onuruna Türk Halk Müziği Koromuzla bu etkinliği düzenledik. Cumhuriyet mücadelemizin her safhasında can veren aziz şehitlerimizi saygıyla yad ediyoruz. Aramızda bulunan Gazilerimiz var, göğüslerinde onur temsili madalyaları var onlara en derin minnetlerimizi sunuyorum. TESUD Halk Müziği Koromuz, bizlere Kıbrıs Türkülerinden derledikleri ezgileri sundu. Emek veren herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.

Başkonsolos Cem Topçu ve Aykut Ege'ye plaket takdim edilmesinin ardından konser 100'üncü Yıl Şarkısı 'Parla' ile sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar