Anket sonuçları açıklandı: Lefkoşalılar elektrikli scooter istemiyor

8 Eylül 2023

Güncelleme: 8 Eylül 2023

A
A

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) şehirde elektrikli scooter kiralanması konusunda vatandaşın düşüncesini almak için anket başlatmıştı. Anket sonuçları açıklandı. Katılımcıların yüzde 53'ü scooter kiralanmasına "hayır" oyu verdi.

ZgotmplZ

Lefkoşa Türk Belediyesi 31 Ağustos'ta yaptığı açıklamayla elektrikli scooter’lerin Lefkoşa’da da kullanımına yönelik gelen talepler üzerine, LTB bu konuda Lefkoşalılar’ın görüşlerine başvuruyor.” açıklamasıyla www.lefkosabelediyesi.org web sitesi üzerinden anket başlatmıştı.

Anketin tamamlanmasının ardından Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sonuçları kamuoyu ile paylaştı. 

Harmancı anket çalışmasına 535 kişinin katıldığını belirterek, "Seçim öncesi bazı önemli kararları bundan sonra sizlere soracağımızı ifade etmiştim. Doğrudan ve katılımcı demokrasi adına da oldukça önemli mihenk taşı olabilecek bir adımla scooter kiralanmasına ilişkin yaklaşımlarınızı öğrenmek için yaptığımız ilk anket çalışmamız tamamlandı. Öncelikle bu sürece katılan 535 LTB seçmenine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"YÜZDE 52.52 SCOOTER İSTEMİYOR"

Harmancı, " Bu rakamın da hafife alınabilecek bir rakam olmadığını belirtmek isterim. Sizlerden gelen yanıtlar yüzde 52,52 (281 tekil kişi) kiralanmasına kesinlikle karşıu olduğunu belirtmiş, yüzde 37,19 (199 tekil kişi) kesinlikle "kiralanması gerektiğini" söylemiş ve yüzde 10,28 (55 tekil kişi) emin olmadığını ifade etmiş.

Lefkoşa Türk Belediyesi belediye meclisi sizlerden gelen sese elbette kulak verecek ve bu hassasiyet üzerinden karar alacaktır.

Benim de şüphesiz bu anket kapsamınfa Lefkoşa’lıların ortaya koyduğu tercih yönünde hareket edeceğim.

Demokrasi güzeldir, bu güzel örneği çoğaltarak devam edeceğiz…" diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar