Aktunç çalışmalara Lefke'den başladı: Liyakat, samimiyet ve empati ile adayım

29 Mayıs 2023

Güncelleme: 29 Mayıs 2023

A
A

DP'nin 25 Haziran ara seçimindeki adayı müsteşar Aktunç, seçim çalışmalarına Lefke'den başladı. Serhan Aktunç, "Akademik çalışmalarımla harmanladığım tecrübelerimle, liyakat, samimiyet ve empati ile halkımızın vekilliğine talip oldum." dedi.

ZgotmplZ Serhan Aktunç Basın Ofisi

Demokrat Parti (DP) milletvekili adayı olarak açıklanan Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Fikri Ataoğlu ile birlikte, Lefke’yi ziyaret etti.

DP Lefke İlçe binasında, partililerle bir araya gelen Aktunç, iş hayatının büyük bir kısmını özel sektörde geçirdiğini, özel sektörün ve özel sektör çalışanlarının sorunlarını bildiğini söyledi.

Aktunç, son 2 yıldan beridir de kamuda üst düzey bürokrat olarak görev yaptığından kamunun ve kamu çalışanlarının sorunlarından haberdar olduğunu belirtti.

Serhan Aktunç, “Her iki kesimin sorunlarını iyi biliyorum. Akademik çalışmalarımla harmanladığım tecrübelerimle, liyakat, samimiyet ve empati ile Cumhuriyet Meclisi’nde halkımızın vekilliğine talip oldum.” dedi.

“Kaygıları toplumsal olan tüm kesimlerin desteğine talibim.” diyen Aktunç, “Sadece Demokrat partililerden değil, liyakatten, samimiyetten, dürüstlükten, toplumsal sorunların çözümünden yana olan tüm halkımızın desteğine talibim. Çünkü ben de halkın içinden, bu ülkenin sorunlarını bire bir yaşayıp bilen biriyim.” şeklinde devam etti.

Aktunç, toplumsal sorunların ancak ve ancak siyaset ile çözülebileceğini, bunun da yerinin Cumhuriyet Meclisi olduğunu belirterek, “Halkımızın sorunlarını toplumsal düzeyde çözülebilmesi için aday oldum. Bunun da yeri Meclisimiz’dir. Bir kişi ile çözülemeyeceğini düşünebilirsiniz ancak Cumhuriyet Meclisimizin Genel Kurul salonunda, her defasında beni göreceksiniz. Çünkü ben halkımızın sorumluluğunu taşıyacak, bu sorunların çözülebilmesi için elimden gelen gayreti ortaya koymaya hazırım.” dedi. 


Siyasete Halkın Partisi (HP) ile atılan ve bir dönem HP'nin Lefkoşa İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Serhan Aktunç, daha sonra DP saflarına geçmişti.

1 Nisan 2021'de Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanan Aktunç, 23 Ocak 2022 Milletvekilliği Erken Genel Seçimi'nde DP'den Lefkoşa Milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar