AK Parti KKTC'de sandığı bu kez sıkı tutuyor: Ülkenin dört bir yanından seçmenler sandıklara taşınıyor

22 Mayıs 2023

Güncelleme: 22 Mayıs 2023

A
A

KKTC'de 14 Mayıs'taki seçimlerde Kılıçdaroğlu ve CHP'nin gerisinde kalan AK Parti, ikinci tur seçim sonuçlarını tersine çevirmek için dört koldan çalışıyor. Ülkenin her bölgesinden ücretsiz seferlerle seçmenler oy merkezlerine taşınıyor.

ZgotmplZ
Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, AK Partili Ersin Mengünoğul ve Türkiye seçmeni vatandaşlarla anı fotoğrafı çektirdi.
Ersin Mengünoğlu / Facebook

Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için KKTC'de hafta sonu başlayan oy verme işlemleri, yoğun katılımla sürüyor.

KKTC, 14 Mayıs'ta milletvekilliği ile birlikte gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, nüfus yoğunluğuna göre 73 ülke arasında en çok oy kullanılan ülke olmuştu. 

KKTC'de yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı bulunan Türk vatandaşı 140 bin 111 seçmen, 14 Mayıs seçimlerine yüzde 58.70 oranında katılım sağlamıştı.

Seçmelerin 14 Mayıs seçimlerindeki tercihi ise Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Millet İttifakı partileri ve CHP olmuştu. KKTC'de sonuçlar şöyle olmuştu:

  • Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 53.50 (43 bin 842 oy)
  • Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 39.41 (32 bin 295 oy)
  • Millet İttifakı - Yüzde 42.56
  • Cumhur İttifakı - Yüzde 39.26
  • CHP -Yüzde 35.24 (28 bin 635 oy)
  • AK Parti - Yüzde 30.09 (44 bin 450 oy)

Seçmenler ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında tercih yapacak.

AK PARTİ'DEN HUMMALI ÇALIŞMA

Bu arada KKTC'de 14 Mayıs'taki seçimlerde Kılıçdaroğlu ve CHP'nin gerisinde kalan AK Parti, ikinci tur seçim sonuçlarını tersine çevirmek için dört koldan çalışıyor.

Ülkenin her bölgesinden ücretsiz seferlerle seçmenler oy merkezlerine taşınıyor.

Ersin Mengünoğlu, adının yazılı olduğu otobüslerle seçmenleri oy merkezine taşıyor.

AK Parti'nin "Girne İlçe Başkanı" olan Ersin Mengünoğul, bu çalışmalarda ön sıralarda yer alıyor.

Girne bölgesindeki köylerden seçmenler için ücretsiz otobüs ve minibüs seferleri düzenleyen Mengünoğul, oy merkezlerinden Lefkoşa'da Atatürk Spor Salonu'nda da tam gün mesai yapıyor.

Ersin Mengünoğlu, çektiği bir özçekimi (selfie) kişisel sosyal medya hesabından "Sandığa taşımaya devam." notuyla paylaştı.
KKTC'Lİ SİYASİLER DE SEÇİMLERİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Ersin Mengünoğul, seçimleri yakından izleyen KKTC'li siyasilere de yakın ilgi gösteriyor.

Mengünoğul, cumartesi günü Atatürk Spor Salonu'na giden Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra ile seçim anısı bir fotoğraf çektirerek, kişisel sosyal medya hesabından paylaştı.

Diğer yandan Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da seçimi takip eden isimlerdendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar