Adet sancısına iyi gelen 5 bitki çayı

27 Ağustos 2022

Güncelleme: 27 Ağustos 2022

A
A

Regl dönemlerinde işinize yarayacak 5 bitki çayı önerisi…

ZgotmplZ

Vücuttan atılması gereken yumurtanın zor bir şekilde atılıyor olması nedeniyle ağrılı geçen regl dönemlerinde işinize yarayacak 5 bitki çayı önerisi…

CİVANPERÇEMİ ÇAYI

Regl başlamadan üç gün önce içmeye başladığınız civanperçemi çayı daha kolay bir regl dönemi geçirmenize yardımcı olur. Ağrıları keser ve kolay hareket etmenizi sağlar.

5 gram civanperçemi çayını yarım litre kaynayan suya atın ve 3 dakika boyunca demleyin. Soğuduktan sonra sabah ve akşam olmak üzere bir bardak için. Burada önemli olan çayı her gün yeni demlemeniz. Eski çayı kullanmamanız gerekiyor.

BÖĞÜRTLEN ÇAYI

İçindeki C vitaminleriyle enerji seviyenizi yükseltecek ve daha kolay bir regl dönemi geçirmenize yardım edecek olan böğürtlen çayı, hissedebileceğiniz depresifliği de ortadan kaldıracaktır.

Böğürtlen çayı nasıl yapılır: Kaşıkla ezdiğiniz taze böğürtlenleri posa haline getirin ve kaynayan suya böğürtlen suyuyla birlikte atın. Yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra posasını süzerek için.

ZENCEFİL ÇAYI

Kışın bala karıştırarak hastalıklardan korunmamıza yardımcı olan zencefil bu kez adet söktürücü olarak da görev alıyor. Aynı zamanda ağrı kesici olarak da görev gören zencefil çayı, evde bulundurmanız gerekenlerden.

Zencefil çayı nasıl yapılır: 15-20 gram taze zencefili temizleyip kaynatılabilir hale getirin. Zencefilleri ince ince dilimleyip kaynayan suya atıp 10 dakika demlemeye bırakın.

MAYDANOZ SAPI SUYU

Adet sancıları için olmasa da geciken adet için hazırlayabileceğiniz bir diğer bitkisel öneri ise maydanoz sapı suyu. Genellikle zayıflamak amacıyla kullanılan bu bitkisel çözümü çok sık kullanmamakla birlikte regl dönemlerinden bir hafta önce kullanmaya başlayabilirsiniz. Maydanoz sapı suyu hamileler için yasaktır.

Maydanoz sapı suyu nasıl hazırlanır: 5 adet maydanozun saplarını yapraklarından ayırın. Bir bardak su içine atarak kaynatmaya başlayın. Rengi sararmaya başladığında altını biraz kısarak kendiliğinden renk vermesini sağlayın. Rengi biraz daha koyu sarı olduğunda altını kapatın ve için.

ADA ÇAYI

Ada çayının en iyi bilinen faydaların biri adet döneminde yaşanan rahatsızlıkları azaltmasıdır. Ağrıyı, şişkinliği, baş ağrısını vb. azaltır. Aynı şekilde, menopozla ilişkili semptomların şiddetini azaltmak için de etkilidir. Bunun nedeni, içerdiği yağın hafif bir ostrojenik aktiviteye sahip olmasıdır. Ayrıca ada çayının, hamile veya emziren kadınlar ve böbrek hastaları için iyi olmadığını unutmayın.

10 adet yaş adaçayı yaprağını veya kurutulmuş bir tatlı kaşığı adaçayını 1,5 su bardağı su ile birlikte bir cezveye koyun. Ocağın altını yakın ve kaynamasını bekleyin. Altını kapattıktan sonra yaklaşık 5 dakika demlenmeye bırakın.

Önemli not:. Bahsi geçen tüm karışımlar ve çayları kullanmadan önce doktorunuza başvurun. Farklı vücutlarda farklı etkilere neden olabilecekleri için her zaman doktorunuzun söylediklerini dikkate al.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar