23 yıldır milletvekiliyim, sadece 3 yılı bakan oldum: Türkiye müdahele etmedi

10 Mart 2022

Güncelleme: 10 Mart 2022

A
A

Dışişleri Bakanı iken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak yeri değiştirilen Hasan Taçoy, 23 yıldır milletvekili olduğunu, bunun 3 yılı bakan olarak görev yaptığını belirtti. Taçoy, yaşananlara Türkiye'nin bir müdahelesinin olmadığını da savundu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

İki hafta ''Güven Oyu'' alan UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin Bakanlar Kurulu'nda eski Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'nun yerine Hasan Taçoy'un getirilmesi, ayrıca Oğuzhan Hasipoğlu'nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olması Türkiye ile yeni bir kriz yaşandığı söylentilerine yol açmıştı.

Ayrıca Türkiye tarafından organize edilen 2. Antalya Diplomasi Forumu’na eski Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu davet edilirken, yeni Dışişleri Bakanı Hasan Taçoy ise davet edilmemişti.

TAÇOY YERİNE, ERTUĞRULOĞLU GETİRİLDİ

Oğuzhan Hasipoğlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan dün istifa etti. Hasipoğlu'nun yerine Dışişleri Bakanı Hasan Taçoy getirildi.

Dışişleri Bakanlığı'na ise 15 gün sonra yeniden Tahsin Ertuğruloğlu atandı.

TAÇOY: MÜDAHALE OLMADI...

Yaşanan bu süreci değerlendiren yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy ise Türkiye'nin müdahale ettiği yönündeki söylemleri yanlış bulduğunu açıkladı.

Bir Web TV’de programa katılan Taçoy, “bakanlık istemedim, partim bana ne görev verirse onu yapacağım” dedi.

Taçoy sözlerini şöyle sürdürdü:

23 yıldır milletvekiliyim, bunun sadece 3 yılı bakan oldum. Uzun süre bakanlığım olmadı. İnşallah bu dönem olur. Aldığım görevlerle yılların yarattığı birikimi göstermek ve anlatmak isterim. Halkın önüne farklı bir hizmet ortaya koymak isterim. Şuan ki bakanlık ise toplumun her zerresine ulaşan önemli bir bakanlıktır. Oğuzhan Hasipoğlu’nun neden istifa ettiğini bilemiyorum. Net açıklamayı Oğuzhan kardeşim yapabilir. Müdahale olduğu yönündeki söylemleri yanlış buluyorum.

"GOCUNMADIM..."

“Dışişleri Bakanlığı yapabilecek biriyim.  2-3 hafta içerisinde kendimi karşı tarafa hissettirmeye çalıştım. Tahsin Ertuğruloğlu’nun Dışişleri Bakanlığına atanmasına da gocunmadım, sinirlenmedim. Tahsin Bey kadar iyi yapardım ancak ülkemize zarar verecek tartışmalara girmem.

Hasan Taçoy 23 Şubat'ta görevi Tahsin Ertuğruloğlu'ndan devralarak Dışişleri Bakanı olmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar