22'nci Zeytin Festivali

4-8 Ekim 2023 19:00

  Zeytinlik

A
A

ZgotmplZ

"Girne Arkın Group Fest 23" kapsamında gerçekleştirilen ve 40 gün süren festivalin son ayağı olan Girne Uluslararası Zeytin Festivali, 4-8 Ekim tarihleri arasında Zeytinlik Köy Meydanı’nda başlıyor.

Bu yıl 22’ncisi düzenlenecek festivalde, her yıl olduğu gibi bu yıl yine zeytin ve zeytincilik konusunda bilimsel sunum ve seminerler, edebiyat söyleşileri, ülke sanatçılarının konser ve dinletileri, yöresel ve modern dans gösterileri yapılacak. Ayrıca yiyecek-içecek, zeytin ve ürünleri, el sanatları, kültürel-sanatsal birçok ürünün sergi ve satışı olacak.

Yine festival kapsamında, Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması Altın Zeytin Mizah Hizmet Ödül Töreni gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda 12'nci Zeytin Mizah Şenliği ve Karikatür Yarışması Sergisi, Portreler isimli Ayşe Keçecioğlu’nun Fotoğraf Sergisi, Fogem’in Geçmişten Günümüze Halk Giysilerimiz isimli sergileri Zeytinlik Köy Evi ve Meydanında festival süresince 18.00 23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Zeytin Festivali’nin 8 Ekim’de son bulmasının akabinde ise 10 Ekim Salı günü Girne Amfitiyatro'da gerçekleşecek olan Edip Akbayram konseri ile "Girne Arkın Group Fest 23"ün kapanışı gerçekleşecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar