10 kişilik Aslan uzatmada güldü

6 Eylül 2022

A
A

Sarı-kırmızılı ekip, Türkiye Süper Lig'in 5'inci haftasında ikinci yarısını 1 kişi eksik oynadığı mücadelede Gaziantep FK'yi 2-1 yendi

ZgotmplZ
Galatasaraylı futbolcular, karşılaşma sonunda sevinç yaşadı.
AA

Türkiye Süper Lig'de 5'inci haftanın kapanış maçında Galatasaray, Gaziantep FK'yi 2-1 yendi.

İstanbul Nef Stadı'nda 44 bin 61 taraftar önünde oynanan maça iyi başlayan sarı-kırmızılı takım, Sergio Oliviera ve Bafetimbi Gomis ile pozisyonlara girdi.

Rakibinin baskısını kıran Gaziantep FK ise 27'nci dakikada gelişen hızlı atakta Angelo Sagal'ın kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Ataklarını sıklaştıran ev sahibi ekip, 39'uncu dakikada Gomis'in kaydettiği golle beraberliği yakaladı. Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı mücadelede Galatasaraylı Abdülkerim Bardakçı, 45'inci dakikada tartışmalı bir pozisyonda ikinci sarıdan gördüğü kırmızı kartla oyundan atıldı. Maçın, devre arasına 1-1 eşitlikle girildi.

İkinci yarıya 1 kişi eksik başlayan sarı-kırmızılılar, buna rağmen pozisyon bulmaya devam eden taraf oldu. Üst üste uzaktan şutlardan golü bulamayan Galatasaray, 71'inci dakikada Dries Mertens'in girdiği pozisyonda penaltı kazandı. Maçın 73'üncü dakikasında penaltıyı kullanan Gomis, kaleci Günay'ı geçemeyince takımını öne geçirme fırsatını değerlendiremedi.

Kalan bölümde etkili oyunu sürdüren sarı-kırmızılılar, aradığı golü 90+1'inci dakikada Stylianos Kitsiou'nun kendi kalesi atmasıyla buldu. Taraftarının desteğiyle kalan bölümde rakibine gol şansı vermeyen Galatasaray, mücadeleyi 2-1 kazandı.

Sarı-kırmızılı ekip, bu skorla ligdeki 3'üncü galibiyetini aldı. Bir de beraberliği bulunan Galatasaray, puanını 10'a yükseltti.

Galatasaray karşısına 3 galibiyet ve 1 beraberlikle namağlup çıkan Gaziantep FK ise ilk yenilgisini yaşadı ve 10 puanda kaldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar