Ülkenin dört bir yanında 23 Nisan coşkusu

23 Nisan 2022

Güncelleme: 24 Nisan 2022

A
A

Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkenin dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor.

ZgotmplZ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün Türkiye’yle birlikte KKTC’de de tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

LEFKOŞA'DA RESMİ TÖREN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde Devlet Töreni düzenlendi. 

Tören, protokol sırasına göre anıta çelenk sunumuyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bayraklar göndere çekildi. Tören, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konuşmasıyla tamamlandı. 

Atatürk Anıtı’na, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, siyasi parti temsilcileri, dernek kurum kuruluşlar, üniversiteler çelenk koydu. 

Törene ayrıca Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Faiz Sucuoğlu, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, bakanlar, milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.

TATAR, ŞHT. TUNCER İLKOKULU'NDAKİ 23 NİSAN ETKİNLİĞİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Şehit Tuncer İlkokulu’nda 23 Nisan etkinliğini izledi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar burada yaptığı konuşmasında hem kendisinin, hem de eşi Sibel Tatar’ın Şehit Tuncer İlkokulu’nda okuduklarını belirterek, yıllar sonra Şehit Tuncer İlkokulu’nda 23 Nisan etkinliklerinde öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.  

Cumhurbaşkanı Tatar, öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ederek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu önemli günü dünya çocuklarına armağan ettiğini ve bugünün KKTC’de de yıllardan beridir kutlanan anlamlı bir gün olduğunu söyledi.  

Çocukları çağdaş bireyler olarak yetiştirmenin önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, ailelere ve öğretmenlere geleceğin teminatı çocukları en iyi şekilde yetiştirdikleri için teşekkür etti.

TATAR, KARAOĞLANOĞLU’NDA ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİNİ İZLEDİ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Orhan Dural Stadyumu’nda Karaoğlanoğlu İlkokulu öğrencilerinin gösterilerini izledi.

DEĞİRMENLİK’TE TÖREN DÜZENLENDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Değirmenlik’te düzenlenen askeri törenle kutlandı.

Değirmenlik Atatürk Büstü önünde gerçekleşen askeri törene, Değirmenlik Belediye Başkanlığı, Demirhan Polis Karakol Amirliği, Değirmenlik Lise Müdürlüğü, Değirmenlik İlkokul Müdürlüğü, Şht. Mehmet Eray İlkokul Müdürlüğü, Düzova İlkokul Müdürlüğü ve bölge muthtarları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, çelenklerin konulması ile devam etti. Tören, Anıt Özel Defteri’nin Tank Albay Tug. K. Yrd. Ahmet Kibar tarafından imzalanmasıyla sona erdi.

GAÜ AMERİCAN KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ 23 NİSAN’I KUTLADI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubuna bağlı eğitim veren American Koleji öğrencileri, 23 Nisan Ulasal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

GAÜ’den verilen bilgiye göre, 23 Nisan Ulasal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında öncelikle GAÜ Eğitim Fakültesi akademik kadrosu ve öğrencileri Girne Merkez’de bulunan Mustafa Kemal Atatürk büstüne çelenk bıraktı. Daha sonra kutlamalar kapsamında GAÜ Lympic’de tören yapıldı.

23 NİSAN CİHANGİR-DÜZOVA İLKOKULU’NDA KUTLANDI

Cihangir-Düzova İlkokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı törenlerle kutladı.

Atatürk Büstü’ne çelenk koyma, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlamalar, Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler’in, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamasıyla devam etti. Çocukların “andımızı” okumasının ardından Cihangir-Düzova İlkokulu Müdürü Erhan Ceylanlı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Tören, resmi geçit töreni, 4. Sınıf öğrencilerinin koro şarkıları, öğrenci konuşması, 4 yaş müzikli gösterileri, ana sınıf müzikli gösterileri, 1. Sınıf müzikli gösterileri, 2. Sınıf müzikli gösterileri, 3. Sınıf müzikli gösterileri, izci gösterileri, jimnastik gösterileri ve final gösterisi ile son buldu.

ŞHT. ERTUĞRUL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN 23 NİSAN ETKİNLİĞİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Şht. Ertuğrul İlkokulu tarafından Şht. Hüseyin Ruso Stadyumu’nda tören düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Şht Ertuğrul İlkokulu Müdürü Selda Ünsaldı Ersoy ve Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı’nın öğrencileri teftiş ve selamlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende Türk çocuğunun andı birinci sınıf öğrencisi Diyar Olcay tarafından okundu. Tören daha sonra Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Şht Ertuğrul İlkokulu Müdürü Selda Ünsaldı’nın konuşmasıyla devam etti. 

Konuşmaların ardından tören resmi geçit ve öğrencilerin gösterileriyle sürdü.

GİRNE ÖZEL EĞİTİM VE İŞ EĞİTİM OKULU’NDA 23 NİSAN COŞKUSU

Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu’nda yapılan 23 Nisan kutlama töreninde öğrenciler,  çeşitli dans ve etkinliklerle, çocuk bayramı coşkusunu katılımcılarla paylaştı.

Törende Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile Ayşe Tural da izleyiciler arasında yer alarak çocukların sevinçlerine ortak oldu.

Törende okulun tüm öğrencilerinin aktif rol alması ile koro, modern dans, ritmik jimnastik gösterileri ve halkoyunları gösterilerinin yanı sıra defile gösterisi ile şiiirler okundu.

Her çocuğun özel olduğu ve eşit fırsatlar sağlandığında özel çocukların da duygu ve düşüncelerini en iyi şekilde dışa vurabileceklerine işaret eden okul öğretmenleri ve okul yönetimi, törenlerine katılarak çocukların sevincine ortak olan tüm katılımcı ve velilere teşekkür etti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar