Prim borçları için süre uzadı, destek kapsamı genişletildi

25 Mayıs 2022

Güncelleme: 25 Mayıs 2022

A
A

Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararla, sigortalıların gecikmiş prim borçlarının başvuru ve ödeme süreleri uzatılırken, prim desteğinden yararlanacak iş yerlerinin de kapsamı genişletildi. Kararlar Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi - Ramazan Adnan

Yeni hükümet sigortalı çalışanlar ve iş yerlerini ilgilendiren iki yeni karara imza attı.

24 Mayıs tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe giren kararlara göre, sigortalıların gecikmiş prim borçlarının başvuru ve ödeme süreleri uzatılırken, prim desteğinden yararlanacak iş yerlerinin de kapsamı genişletildi.

Sosyal Güvenlik Yasası kapsamında olan sigortalıların gecikmiş prim borçlarının başvuru ve ödeme süresinin uzatılmasını öngören yasa gücündeki karanameyle, müracaat süresi 29 Temmuz 2022 tarihine, peşin ödeme veya taksitli ödemeye ait ön peşinatın ödeme süresi de 30 Eylül 2022 tarihine uzatıldı.

Sigortalı olanlara uygulanacak prim desteği hakkında yasa gücündeki kararnamede yapılan değişiklikle de, prim desteğinden yararlanacak iş yerlerinin sayıları artırıldı.

2 Nisan'daki yasa gücündeki kararname prim desteği dışında tutulan "Süt Sıvı Yağ Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi LTD, Zirai Levazım, Makine Gıda Pazarlama Kooperatifi Ltd ve Karma Hayvan Yemi Harup Ürünleri ve Lp Gaz Üretim ve Pazarlama Kooperatif Ltd" de artık destekten yararlanacak.

Devlet tarafından, Mart-Ağustos 2022 dönemini kapsayan 6 aylık süre için işverene çalışan başına 500 TL’lik bir sigorta prim desteği sağlanıyor.

Son değişiklikle, prim desteğinden yararlanamayacak iş yerleri ise şöyle sıralanıyor:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar