CHP lideri Özgür Özel, MHP lideri Bahçeli ile görüştü

7 Mayıs 2024

A
A

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından bugün de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. 45 dakika baş başa görüşen liderler açıklama yapmadı.

ZgotmplZ

İlk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti.

TBMM’de Devlet Bahçeli’nin makam odasında gerçekleşen görüşme, saat 12.00'de başladı.

BAHÇELİ KAPIDA KARŞILADI

Görüşme öncesi TBMM'de partisinin Grup Toplantısı'nı gerçekleştiren Bahçeli, Özel'i kapıda karşıladı.

Özgür Özel, Bahçeli'nin yanına Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın ile geldi.

Ancak Başarır ve Günaydın, görüşmeye dahil edilmedi. Özel ve Bahçeli, baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

İki lider yaklaşık 45 dakika baş başa görüştü. Görüşme sonrası iki lider açıklama yapmadan ayrıldı.

KARŞILIKLI HEDİYELER VERİLDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hediye olarak tespih ve mesir macunu götürdü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Özel’e motiflerle işlenmiş bir tabak hediye etti.

BAHÇELİDEN KAVALA VE SİNAN ATEŞ TEPKİSİ

Görüşme öncesinde MHP lideri Bahçeli grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin gündeminde Osman Kavala tartışması, Sinan Ateş cinayeti iddianamesine ilişkin tartışmalar ve yeni anayasa konusu vardı.

Bahçeli, Özgür Özel'in Osman Kavala ile ilgili Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi temaslarının ardından yaptığı açıklamada "Saati soruyorsun, 'saati niye soruyorsun, sen önce Kavala’yı çıkar' diyorlar" sözlerine tepki gösterdi.

Bahçeli, "Gezi Parkı davasında hüküm alan Osman Kavala'nın yeniden yargılanması hususunda kamçılanan sipariş bir süreç devamlı ilerletilmektedir" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Bahse konu şahıs Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu kararı veren bağımsız Türk yargısıdır.

"Neymiş? CHP Genel Başkanı, Avrupa Parlamentosu'na ziyarete gittiğinde saati sorunca 'Sen önce Kavala'yı çıkar' yanıtını almış. Sayın Özel'in kolunda saati yok mudur? Saati sormak yerine PKK ve FETÖ'ye verilen destekleri muhatapların yüzüne vurması gerekmez miydi?"

 

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde Türk heyetiyle görüştüğünü ve heyetin orada sürekli kendilerine Osman Kavala'nın hatırlatıldığını söylediklerini ifade eden Özgür Özel, "Bir yol bulunsun, bu cendereden çıkılsın" demişti.

Özel, Türk temsilcilerin Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye için yapılan her temas için "Ağzımızı açsak karşımıza Kavala çıkıyor. Saati soruyorsun sen önce Kavala'yı çıkar diyorlar" dediğini aktarmıştı.

ÖZEL, BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMESİ HAKKINDA KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 45 dakika süren görüşmesinin ardından partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı.

Özel görüşmeyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

''Tüm siyasi partilerin genel başkanlarıyla görüştük, görüşmeye devam edeceğiz. Bugün Sayın Bahçeli’den dün talep ettiğimiz randevumuz saatler içinde karşılanarak bizleri kabul ettiler. Kendisiyle gayet olumlu verimli geçen bir görüşme gerçekleştirdik. Ortak bir açıklama yoksa görüşme taraflardan kendi ifadelerini paylaşabileceklerini ancak verilen cevapları paylaşmayacakları bir anlayışla sürmelidir.

Erdoğan görüşmesinde 'Efendim gizli kapaklı ne konuştunuz?' Görüşmede Dışişleri Bakanlığı'nın en üst görevlerinde bulunmuş bir büyükelçinin devlet geleneklerine uygun tutulmuş notları parti arşivine girmiştir. Benden sonra görev yapacak sayın genel başkanlarımıza aktarılmak üzere ilgili biriminde muhafaza edilmiştir. Kayıt dışı siyasete itiraz eden anlayışımızla bütün bilgiler merkez yönetim kurulumuzla PM ile paylaşılmıştır. Ancak biz neler söylediğimizi söyledikten sonra ne cevap aldınız o konuda onu söylemek bizim işimiz değildir. Ancak onu beklemek onu izlemek o konuda iyimser ihtiyatlı bir iyimserlikle beklenti içinde olmak bizim pozisyonumuzdur.''

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar