Zahra Sokak'taki kavga: Dört kişi teminata bağlandı

Kamalı Haber, 4 Mart 2024

A
A

Zahra Sokak'taki kavga olayına karışan ve aranmakta olup sonradan polise teslim olan dört kişi nakit teminat, kefalet senedi ile serbest bırakıldı.

ZgotmplZ

Lefkoşa'nın Surlariçi bölgesinde bulunan Zahra Sokak'ta meydana gelen kavga olayı ile ilgili olarak tutuklanan O.S., İ.E., C.P. ve Y.U. teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Emin Günal, zanlıların mesele kapsamında daha önce tutuklanarak, teminata bağlanan Ş.D., E.S.K., M.H., A.A. ve aranan şahıslara birlikte kanunsuz topluluk oluşturarak, 22 Şubat 2024 tarihinde saat 22:30 raddelerinde kavga etmek için Zahra Sokağa gittiklerini söyledi.

Polis, olayla ilgili görgü tanıklarından ifade alındığını, İ. E.'nün olay yerine araçla gittiğini ve yanında götürdüğü demir golf sopalarını kavga edecek arkadaşlarına dağıttığını tespit ettiklerini söyledi.

Zanlılar Y.U. ve İ.E. hakkında 23 Şubat 2024 tarihinde tutuklama emri çıkarıldığını, ancak iki zanlının 1 Mart 2024 tarihinde teslim olduğunu beliren polis, zanlı O.S. ile C.P. hakkında ise 28 Şubat tarihinde tutuklama emri çıkarıldığını, O.S.'nin aynı gün, C.P.'nin ise 29 Şubat tarihinde teslim olduğunu açıkladı. 

Polis, meselede tutuklanan 19 zanlının teminata bağlandığını ancak 4 zanlının tahkikatın geri kalan kısmına etki edemeyeceğini ifade ederek, teminat talep etti. 

KARAR

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, teminat şartı belirlerken, polise yardımcı olup hemen teslim olan zanlılarla geç teslim olan zanlılar arasında ayrım yapmaya karar verdiğini söyleyerek kararı açıkladı.

İ.E. ile Y.U. için iki kefilin 500’er bin TL kefalet senedi imzalamasına, C.P. ve O.S. için birer kefilin 400’er bin TL kefalet senedi imzalamasına, tüm zanlıların 30 bin TL nakit teminat yatırmasına, yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına ve haftada bir gün ıspat-ı vücut yapmalarına emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar