YÖDAK ile YAK üyeleri belli oldu

1 Nisan 2024

Güncelleme: 1 Nisan 2024

A
A

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda yapılan oylamalar sonucunda Şahap Tokatlı Yüksek Adliye Kurulu üyesi seçilirken, Akın Cellatoğlu da Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu üyesi olarak seçildi.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunda yapılan oylamalar neticesinde Şahap Tokatlı Yüksek Adliye Kurulu, Akın Cellatoğlu da YÖDAK üyesi seçildi. Seçimlerin yapılmasıyla Genel Kurul çalışmalarını tamamladı.

ŞAHAP TOKATLI YAK'A SEÇİLDİ

Genel Kurulda adaylıkları onaylanan Özgür Dayıoğlu ve Şahap Tokatlı arasında yapılan oylamada, 47 oyun 28’ini alan Şahap Tokatlı yeni Yüksek Adliye Kurulu üyesi oldu. Özgür Dayıoğlu 19 oy aldı.

YENİ YÖDAK ÜYESİ BELLİ OLDU

Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkanı Yasemin Öztürk’ün "Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Üyelik Başvurularının Değerlendirilmesine İlişkin Raporu"nu okumasıyla oylamaya geçildi.

YÖDAK üyeliği sona eren Hüseyin Uzunboylu’nun yerine geçecek kişi için yapılan oylama sonucunda, 47 oyun 36’sını alan Akın Cellatoğlu yeni YÖDAK üyesi oldu.  YÖDAK üyeliği için yarışan diğer aday Bülent Evre 10 oy aldı, 1 de geçersiz oy kullanıldı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar