Yenikent'te kanalizasyon sorun olmaktan çıkıyor

14 Şubat 2024

A
A

Gönyeli ve Yenikent'in kanalizasyon sorununu giderecek projenin ihalesi sonuçlandı. Projeye kısa sürede başlanacak.

ZgotmplZ

Özellikle Yenikent bölgesinde yıllardır yaşanan kanalizasyon probleminin aşılabilmesi için ilk adım atıldı. 

Gönyeli ve Yenikent’te kanalizasyon anlamında rahatlamayı sağlayacak proje hayat buluyor.

Gönyeli-Alayköy Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, proje için açılan Gönyeli Güney Ana Taşıyıcı Kanalizasyon İhalesi sonuçlandı.

Projenin tamamlanmasıyla Gönyeli Güney Ana Taşıyıcı Kanalizasyon hattının önemli bir kısmının tamamlanmış olacağı bilgisi verildi.

Projenin ikinci etabının tamamlanmasıyla da sürekli sorun yaratan Yenikent’teki pompa istasyonlarının artık kullanılmayacağı açıklandı.

Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, 2024 yılının “proje yılı” olduğuna vurgu yaparak Ana Taşıyıcı Kanalizasyon İhalesi’ni önemsediğini kaydetti ve pompa istasyonu sorununu aşmak için bu ihaleyle ilk adımı attıklarını söyledi.

SIKINTI YARATAN POMPA İSTASYONLARINA İHTİYAÇ KALMAYACAK

Açıklamaya göre, Gönyeli-Alayköy Belediyesi’nin çıktığı ihale tamamlandığında bu hat bölgedeki iki önemli ana taşıyıcıdan biri olacak. Birincinin tamamlanmasının ardından ikincisi için de ihaleye çıkılarak, Yenikent ve Gönyeli bölgelerindeki kanalizasyon sıkıntısı çözülmüş olacak.

Bu ihaleyle Gönyeli Güney Ana Taşıyıcı Kanalizasyon hattının önemli bir kısmı tamamlanmış olacak. Projenin ikinci etabının tamamlanmasıyla Yenikent’te sürekli sıkıntı yaratan 4 pompa istasyonu iptal edilecek.

Ana taşıyıcı hattın ilk etapta ihale edilen kısmı, Yenikent’in güneyinde bulunan Djinar/Çınar Deresi kenarından geçecek.

"YILLARDIR YAŞANAN SORUN ÇÖZÜLECEK"

İhale imza töreninde bir konuşma yapan Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, yıllardır yaşanan pompa istasyonları sorununu çözecek bu ilk adımın Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi (KEİ) finansmanı ile gerçekleştirileceğini, projenin özellikle Yenikent’teki sıkıntılara çare olacağını söyledi.

İHALENİN AYRINTILARI

270 günde tamamlanması beklenen projenin toplam uzunluğu 2 bin 593 metre olacak.

Projede atık su ana taşıyıcı hatlar üzerinden şehirden taşınacak ve Ø500’lük (mm) boru ve 50 adet menhol* kullanılacak.

* Menhol, diğer adıyla kanalizasyon bacası, atıkların bir arıtma tesisine erişim noktası olarak tanımlanabilir. Kanalizasyon sisteminde menholler, kazıya ihtiyaç duymadan sisteme girmenin ve boruları rehabilite etmenin veya değiştirmenin birincil yoludur.

Yapılan açıklamada, daha önceden kanalizasyon boru alım ihalesi ile boruların alındığı, bu nedenle projenin hızlı bir şekilde başlayacağı kaydedildi.

İhaleyi Nazlı kardeşler Construction Ltd. üstlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar