Yeni trafik komisyonuna tepkiler: Müjde değil şaka!

8 Nisan 2024

Güncelleme: 8 Nisan 2024

A
A

Başbakan Üstel'in, yeni bir trafik komisyonu kurulduğunu açıklamasına tepkiler geldi. 14 üyeden oluşan Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu 3 yıldır toplanamıyor. Ayrıca, 2024 yılında 16 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Son zamanlarda artan ölümlü trafik kazaları nedeniyle hükümet eleştirilerin hedefi oluyor.

2024 yılında 16 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti. Onlarca kişi de yaralandı. Ölenlerin 3'ü yaya, 3'ü yolcu, 2'si motosiklet sürücüsü, 8'i ise araç sürücüsü.

Ocak-Şubat-Mart 2020’de 3, Ocak-Şubat-Mart 2021’de 6, Ocak-Şubat-Mart 2022’de 4 ve Ocak-Şubat-Mart 2023’te trafikte hayatını kaybedenlerin sayısı 12 olarak kayıtlara geçmişti.

2024'te ise aynı zaman dilimine göre ölümlü kazalarda büyük bir artış yaşandı.

ÜSTEL: YENİ BİR KOMİSYON KURULDU

Başbakan Ünal Üstel, Ceza (Değişiklik) Yasası'nda yapılan değişiklikle ilgili yaptığı değerlendirmede, yeni bir trafik komisyonu kurulduğunu açıkladı.

Üstel, ''Başbakanlık olarak trafik konusuna ilişkin geniş bir komisyon kurulmuştur. Konuya paydaş tüm kesimlerin içerisinde yer aldığı, ülkesel düzeyde bir komisyon başbakanlık bünyesinde oluşturulmuş ve çalışmalar başlatılmıştır. Komisyonumuzda, trafik kazaları ile ilgili tüm resmi ve sivil otoriteler yer almalıdır. Gerek polisiye tedbirlerin artırılması, gerek eğitim faaliyetlerin bu konuyu daha geniş kapsamlı ele alacak şekilde düzenlenmesi, gerek yasal değişikliklerin yaptırılması, gerekse yasalarda bulunan cezaların artırılmasına yönelik konuların hepsi ele alınacaktır.'' ifadelerini kullandı.

BENZER KOMİSYON ZATEN VARDI

Başbakan Üstel'in bahsettiği konuları araştırmak maksadıyla yıllar önce kurulan Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonunu 3 yıldır toplanmıyordu. 14 üyeden oluşan komisyonun toplanmaması nedeniyle Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı sık sık eleştirilerin hedefi oluyordu.

ERHÜRMAN ELEŞTİRDİ

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Üstel'in yeni bir komisyonun kurulduğunu açıklamasına tepki göstererek, bunun müjde olmadığını, kötü bir şaka olduğunu savundu.

Erhürman, ''Trafik Hizmetlerinin Planlanması, Koordinasyonu ve Denetimi Yasası'na göre ayda en az bir defa toplanması gereken Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu"nu yıllardır toplamayan hükumet, Başbakanlık'ta trafikle ilgili bir komisyon kurduğunu açıkladı. Siz Yasa'nın öngördüğü komisyonu yıllarca toplamayın, sonra Başbakanlık'ta bir komisyon kurma müjdesi verin! Kötü bir şaka gibisiniz!'' ifadelerini kullandı.

MDP, ARIKLI'YA ÇAĞRI YAPTI

Milliyetçi Demokrasi Partisi Genel Sekreteri Cemre Seziner, "bu yıl rekora koşan ölümlü trafik kazaları ile ilgili Bayındırlık ve Ulaştırma bakanı Erhan Arıklı’yı görevini hakkıyla yapmaya" çağırdı.

Seziner, Arıklı’ya, “Hal böyle iken; 3 yıldır toplanamayan ve 14 üyeden oluşan Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonunu yol güvenliğini tartışıp önleyici kararları süratle alabilmek için toplantıya çağırmayı neden  geciktiriyorsunuz?” diye sordu.

İMO'DAN "TRAFİK EĞİTİMİ" ÇAĞRISI

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Ekinci, trafik kazalarının artmasına neden olarak ülkedeki taşıt sayısının gün geçtikçe artmasını göstererek, hükümetin trafik eğitimi konusunda ciddi çalışma yapması gerektiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar