Yeni "T izni" verildi mi? Arıklı iddiaları yanıtladı, Özersay'ı "sazan" olarak niteledi

18 Mart 2024

Güncelleme: 18 Mart 2024

A
A

İptal edilen T izinlerinin bir kısmının İtiraz Kurulu kararıyla yeniden verildiği iddiasına yanıt veren Erhan Arıklı, sadece mevcut 3 öğrenci taşıma izninin gerekçesinde değişiklik yapıldığını belirtti, Özersay'ı "sazan" olarak niteledi.

ZgotmplZ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yeni taşımacılık izinleri iddiası ile ilgili açıklama yaptı.

İddialar, iptal edilen T izinlerinin bir kısmının İtiraz Kurulu kararıyla yeniden verildiği yönündeydi.

İddiayı Kıbrıs Türk Taşımacılar Birliği Başkanı Beksan Bekir Akandere gündeme taşımıştı. Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay da Arıklı'nın zan altında olduğunu belirterek, kurultay hesapları için mi böyle bir adım attığını sormuştu.

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Erhan Arıklı, Özersay'ı "sazan" olarak niteledi, İtiraz Kurulu'nun sadece mevcut 3 öğrenci taşıma izninin gerekçesinde değişiklik yaptığını belirtti. 

Arıklı'nın paylaşımı şöyle:

"Özersay sana buradan ekmek çıkmaz...

Siyasette yeniden rol kapmak için kırk takla atan Kudret Özersay, ortaya atılan her iddiaya mal bulmuş mağrubi gibi sarılmaya devam ediyor.
İddiaya göre İtiraz Kurulu, İzin kurulunun verdiği bazı izinleri tekrar vermiş.
Elinde itiraz kurulunun kararları ile ilgili hiç bir bilgi ve belge olmadan sırf gündeme gelmek için bazı rant çevrelerinin iddialarını gündemine alan Sayın Özersay, en azından itiraz kurulunun aldığı kararlara bakma zahmeti gösterse idi daha ciddiye alınırdı. 
İtiraz Kurulu yaptığı toplantıda, daha önce verilmiş 3 öğrenci taşıma izninin  gerekçesinde bir değişiklik yapmış ve bu izinleri sadece "Okul dönemi" ile sınırlandırmıştır. 
Özersay'a tavsiyem, kendini sazan durumuna düşürecek bu tip açıklamalardan vaz geçmesidir."

Ocak ayında 92 adet kiralık araç izni ve 92 adet T izni verildiği iddia edilen isim listesi sosyal medyada yayımlanmış, isimler arasında Erhan Arıklı'ya yakın isimlerin de bulunduğu ileri sürülmüştü. "Rent a Car, Turistik T ve Taksi" izinleri tepkiler üzerine iptal edilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar