Yabancı akını Erhürman'ın gündeminde: Başımıza çok büyük belalar açacak

23 Kasım 2023

A
A

Nüfus, toprak ve mülkiyet konusunda düzenleme ve planlamaların sektörle birlikte hızla yapılması gerektiğini vurgulayan CTP lideri Erhürman, "Yapmazsak, bu iş bizim başımıza hem içeride hem de dışarıda çok büyük belalar açacak" dedi.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman'ın Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda konuştu.

Nüfus planlamasıyla ilgili konuşarak sözlerine başlayan Tufan Erhürman, “Nüfus, toprak ve mülkiyet konusunda hızla gerekli düzenlemeleri ve planlamaları sektörle birlikte yapmazsak, bu iş bizim başımıza hem içeride hem de dışarıda çok büyük belalar açacak.” ifadelerini kullandı.

15 Kasım günü KKTC’nin kuruluşunun yıl dönümünde The Guardian gazetesinde çıkan haberi anımsatan Erhürman, haberin ardından da Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamalarına değindi. 

The Guardian gazetesinin haberinde, “son 1 yılda 39 bin Rus’un bu ülkede ikamet etmeye başladığını” söylediğine dikkat çeken Tufan Erhürman, hükümetin bir an önce bu konuya yanıt vermesi gerektiğine vurgu yaptı. CTP lideri, “Bu rakam 39 binse nüfus konusunda ne diyeceksiniz? 39 bin Rus ise kaç İranlı, kaç Kazak?” diye sordu.

“Bizim nüfusumuz kaç? Ne zaman bunlarla ilgili ciddiyetle çalışma yapacaksınız? Neyi bekliyorsunuz? Kim bunlara cevap verecek?” sorularını soran Erhürman, pandemiden sonraki dört yılın, daha öncekilere benzemediğini belirtti. 

Hükümetin sorunları sadece seyrettiğini ve konuşmadığını dile getiren Erhürman, böyle bir nüfus baskısının altından bu ülkenin kalkamayacağını vurguladı. Erhürman, “Böyle bir nüfus baskısının altından bu ülke, çevre, trafik ve kültürel olarak kalkamaz.” dedi.  

Tufan Erhürman, “Oturduğunuz makamlarda ne yapıyorsunuz? Kutlamaları yapalım, 1 haftadır dünya bunu konuşur, TC’de Dışişleri Bakanlığı’na soru sorulacak hale geldi konu. Kendine hükümet diyenler ziyaretlerde. İçinde bulunduğumuz an, çocuklarımızın hayatından çaldığımız anlardır. Bizi geçti. Bu saatten sonra dönün gözünüzü ve bakın çocuklarımıza. Okul da hastane de hapishane de yetmeyecek. Geldiğimiz nokta vahimdir. Artık bizim neslimiz için konuşmuyorum. Gözümüzü açmazsak, çocuklarımız ya bu memleketten gidecek ya da gettoda yaşayacak.” ifadelerini kullandı.

Tufan Erhürman, “Bu halkın var oluşuna dair endişemiz var. Başımız eğiktir cenazelere anmalara gittiğimizde. Verilen mücadelelerin sonu bu değildi.” diye ekledi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar