Üzücü gelişmeyi polis mahkemede paylaştı: Büşra Yavuz derin komada ve uyanmama ihtimali var

27 Mart 2024

A
A

Girne'de cumartesi günü bir kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Büşra Yavuz’un derin komada olduğu ve uyanmama ihtimali olduğu bildirildi. Kazayı yapan sürücü Gökmen Güniken hakkında ise 8 gün ek tutukluk kararı alındı.

ZgotmplZ

Girne’de 23 Mart Cumartesi günü meydana gelen ölümlü trafik kazasının tutuklu zanlısı Gökmen Güniken, bugün yeniden Girne Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı. 

Yönetimindeki CS366 plakalı otomobille, önündeki araca makas atmak isterken tekerleğine çarpan ve savrularak kaldırıma çıkan Güniken, yaya olarak yürüyen üniversite öğrencileri Cihan Yüksel, Büşra Yavuz ve Begüm Döşkaya’ya çarpmıştı. Cihan Yüksel olay yerinde hayatını kaybetmiş, Begüm Döşkaya yaralı, Büşra Yavuz ağır yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılmışlardı. Sürücü Güniken’in aracında yolcu olarak bulunan Mehtap Kutat'ın da kaza sırasında ayağı kırılmıştı.

Pazar günü görülen ilk duruşmada polis, kaza sırasında alkollü olmadığı tespit edilen zanlının, kanında uyuşturucu olup olmadığının tespit edilmesi için kan alınarak tahlile gönderildiğini bildirmişti. Polis, olay yerinde kaza anına ait kamera görüntülerinin incelendiğini ve araç sürücüsü Gökmen Güniken’in aşırı süratli bir şekilde öndeki araçlara makas atarak ilerlediğinin görüldüğünü de aktarmıştı.

Bugünkü duruşmada ise soruşturmayı yürüten polis, 3 günlük ilk tutukluluk süresinde 7 ifade aldıklarını ve 5 adet kamera görüntüsü daha temin ettiklerini açıkladı. Polis, alınacak yeni ifadeler olduğunu belirtti.

Polis, kazada ağır yaralanan Büşra Yavuz’un doktoru ile görüşüldüğünü, derin komada olduğunun ve uyanmama ihtimalinin bulunduğunu öğrendiklerini açıkladı.

Polis, aracın hız tespitinin henüz yapılamadığın, beklenen analiz sonuçları olduğunu belirterek, zanlının 8 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, soruşturma maksatlı zanlının 8 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar