Uyuşuturucudan tutuklanan 4 kişiden 3'ü suçsuz, biri teminatla serbest

Kamalı Haber, 28 Mart 2024

Güncelleme: 28 Mart 2024

A
A

Lefkoşa'da yapılan operasyonda evinde uyuşturucu bulunan Suudi Arabistan uyruklu öğrencinin, teminat şartıyla tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da düzenlenen operasyonda uyuşturucu maddeyle yakalanan R.L.M.A. yeniden mahkemeye çıkarılırken, daha önce tutuklanan Y.A., A.S. ve O.A.'nın suçsuz olduğu anlaşıldı.

Mahkemeye çıkarılan R.L.M.A. hakkındaki olguları aktaran polis, 19 Mart'ta R.L.M.A. ve Y.A.’nın kalmakta olduğu evde yapılan aramada elbise dolabı içerisinde toplam 27 gram uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi.

Evin kapısının önünde R.L.M.A.’ya ait ayakkabı içerisine gizlenmiş gözlük kılıfı içerisinde, 15 adet şeffaf renk naylon poşete sarılı yaklaşık 42 gram ağırlığında hintkeneviri, bir adet üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan hassas terazi ile bir adet pipo bulunarak emare alındığını söyleyen polis, iki zanlıyla birlikte konu ikametgâhta tespit edilen A.S. ve O.A.'nın da tutuklandığını açıkladı.

SUÇU KABUL ETTİ

Polis, yapılan soruşturma sonucu Y.A., A.S. ve O.A.'nın suçsuz olduğunun anlaşılarak, serbest bırakıldıklarını, ifadesinde uyuşturucu maddenin kendisine ait olduğunu söyleyen R.L.M.A.'nın aleyhindeki suçları kabul ettiğini açıkladı. Polis, Suudi Arabistan vatandaşı olan zanlının öğrenci izni olduğunu ifade ederek, uygun bir teminat talep etti.

Mahkeme, zanlının 100 bin TL nakit teminat yatırması, yurt dışına çıkış yasağı, iki kefilin 500’er bin TL kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün ıspat-ı vücut şartlarıyla tutuksuz yargı kararı verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar