Uyuşturucudan tutuklanan üç zanlıdan biri cezaevine gönderildi

Kamalı Haber, 15 Mayıs 2024

A
A

Gönyeli'deki operasyonda uyuşturucu alma, verme ve tasarruf suçlamalarıyla tutuklanan üç öğrenciden ikisi mahkemede teminatla serbest bırakılırken, diğeri tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Gönyeli’de düzenlenen Çatı Operasyonu kapsamında tutuklanan zanlılar M.O.A.E.M., M.Ş., ve A.S.M., mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran polis 3 Mayıs 2024 tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli bir polis ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonda uyuşturucu satışı yapıldığı öğrenilen Gönyeli’deki bir evde yapılan aramada, yaklaşık 21 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunarak emare olarak alındığını, zanlılar M.O.A.E.M. ve M.Ş.'nin suçüstü tutuklandığını söyledi. Polis, zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirtti. 

Zanlı M.O.A.E.M. aleyhine 284 gram hintkeneviri alma, verme ve tasarruf ile bir kök hintkeneviri ziraat suçlamalarından, M.Ş. aleyhine ise 21 gram hintkeneviri alma ve tasarruf davaları getirildiğini açıklayan polis, A.S.M. aleyhine de zanlı M.O.A.E.M.’den 262 gram hintkeneviri alma ve tasarruf suçlarından dava getirildiğini kaydederek, her üç zanlının da öğrenci olduğunu söyledi.

Polis, uyuşturucu verme suçu da işleyen M.O.A.E.M.’in tutuklu yargılanmasını, diğer iki zanlının ise uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

İKİSİ TEMİNATLA SERBEST KALDI, BİRİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Yargıç, M.Ş.'nin 40 bin TL nakit teminat yatırmasına, iki kefilin 400’er bin TL kefalet senedi imzalamasına, 200 bin TL nakit teminat yatırmasına ve 3 kefilin birer milyon TL tutarında kefalet senedi imzalamasına, zanlıların yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, A.S.M.'nin haftada 2 gün, M.Ş.'nin ise bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunmasına emir verdi. 

Bilgeç, zanlı M.O.A.E.M.’nin ise 3 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar