Uyuşturucu verdikleri iddiasıyla yargılanan iki kişi cezaevine gönderildi

Kamalı Haber, 16 Nisan 2024

Güncelleme: 16 Nisan 2024

A
A

Uyuşturucu verme ve tasarrufundan dört kez mahkemeye çıkarılan zanlılar 2 ay cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da düzenlenen operasyonda uyuşturucu maddeyle yakalanan Y.E.A. ile H.A. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

İHBAR ÜZERİNE EVE GİDEN POLİS UYUŞTURUCU BULDU

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlıların Lefkoşa Hamitköy’deki evlerinde uyuşturucu satışı yaptıklarına dair 1 Nisan'da ihbar aldıklarını söyledi.

Söz konusu adrese gittiklerinde zanlıların evde tespit edildiğini belirten polis, zanlıların üzerinde yapılan aramada H.A.’nın bel çantasında bir gram hintkeneviri Y.E.A.'nın üzerinde ise satışa hazır 14 ayrı pakete sarılı 12 gram hintkeneviri ve bir adet hassas terazi ele geçirildiğini açıkladı.

Polis, zanlının itiraf içerikli gönüllü ifade verdiğini, uyuşturucu maddeyi 30 Mart'ta aranan bir şahıstan 15 gram olarak 10 bin TL’ye aldığını söylediğini açıkladı. 

Zanlıların üç kez mahkemeye çıkarılarak, haklarında toplam 14 gün tutukluluk emri alındığını belirten polis, bu süre zarfında 3 kişiden ifade temin edildiğini kaydetti.

HAKLARINDAKİ DAVAYI KABUL ETMEDİLER 

Zanlı Y.E.A. aleyhine 15 gram hintkeneviri alma ve tasarruf, bir gram verme, H.A. aleyhine ise bir gram hintkeneviri alma ve tasarruf suçlarından dava getirildiğini söyleyen polis, her iki zanlının da aleyhlerine getirilen davaları kabul etmediğini belirtti.

H.A. BAŞKA UYUŞTURUCU DAVASINDA YARGILANIYOR

Polis, zanlıların sabıkası olmadığını, ancak H.A.’nın 8 ay önce 19 gram kokain alma, 3 gram kokain verme ve 101 gram hintkeneviri alma ve tasarruf suçlarından tutuklandığını ve yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldığını söyledi.

Polis, her iki zanlının da uyuşturucu verme suçunu işlemesinden dolayı denetimli serbestlikten de yararlanamayacağını, Y.E.A.’nın çalışma izni süresinin 1 Nisan tarihinde bittiğini, H.A.’nın ise teminat şartı gereği yurt dışına çıkış yasağı şartı kapsamında ülkede bulunduğunu ifade etti.

Polis, zanlıların davalarında hazır olması için 2 ayı aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderilmelerini talep etmesinin ardından mahkeme, zanlıların 2 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmelerine emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar