Uyuşturucu ticaretine 7 yıl hapislik

Kamalı Haber, 20 Mart 2024

A
A

Geçtiğimiz yıl Güney'den uyuşturucu getirerek satan zanlı hakkında karar açıklandı. Mahkeme, zanlıyı 7 yıl hapse mahkum etti.

ZgotmplZ

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Kanunsuz Uyuşturucu Madde İthal, Alma, Verme, Tasarruf" ve "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi" suçlarından yargılanan 28 yaşındaki Darlington Ablaba Alaku, 7 yıl hapse mahkum edildi.

Kararı okuyan Yargıç Tutku Candaş, sanığın kendi ikrarı, sunulan olgu ve emareler ışığında suçlu bulunarak mahkûm edildiğini açıkladı.

Yargıç Candaş, mahkum olduğu suçun toplum sağlığını olumsuz etkileyen ve yaygın suçlardan biri olduğuna dikkat çekti ve sentetik uyuşturucu ithal ve verme suçunun ciddi cezalar getirdiğini vurguladı.

Candaş, ülkeye eğitim adı altında gelip uyuşturucu suçları işleyenlerin sayısının arttığına dikkat çekerek, mahkemenin bu tür suçlara tolerans gösteremeyeceğini belirtti.

Sanığın avukatının uyuşturucuyu yabancı kişilere sattığı savunmasını değerlendiren Candaş, bu durumun sanık lehine bir etki yaratmadığını belirterek, kişilerin zehirlendiğini vurguladı.

Yargıç Candaş, sanığa oybirliği ile 7 yıl hapis cezası verildiğini açıkladı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gönyeli’de19 Temmuz 2023 tarihinde ikametgahına baskın yapılan sanığın ve güneyden iki farklı tarihte 300 gram, 622 gram ağırlığında gram ağırlığında sentetic cannabionid türü uyuşturucu madde ile 14 adet MDMA hapı ithal ettiği belirlenmişti. Sanık, 300 gram daha uyuşturucu madde ithal edip, 290 gramını sattığını itiraf etmişti. 
Sanığın evinde ayrıca 28 bin 690 Türk Lirası ile 20 Euro nakit para bulunmuştu. 
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar