Üstel'den İstanbul yolunda İsias vurgusu: Sözlerimizin arkasındayız

24 Nisan 2024

Güncelleme: 24 Nisan 2024

A
A

İsias davasına ilişkin son gelişmelerle ilgili bilgi almak üzere İstanbul'a giden Üstel, en kısa sürede davaların tamamlanarak adaletin yerini bulacağını umduğunu belirterek, “Ortak davamızın ve verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız” dedi.

ZgotmplZ

Başbakan Üstel, İsias davasına ilişkin son gelişmelerle ilgili bilgi almak için İstanbul'a gitmek üzere adadan ayrılışı öncesinde, Ercan Havalimanı’nda basın açıklaması yaptı.

Üstel, yarın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) gelecek ekiplerle İstanbul’da buluşarak, Adıyaman’a hareket edecek.

Basın açıklamasında, Başbakanlık Müsteşarları Berhan Ongan ve Hüseyin Cahitoğlu da hazır bulundu
“ADALET ARAYIŞIMIZ SÜRÜYOR"

Başbakan Üstel Ercan Havalimanı’nda yaptığı konuşmada, “Hepimizin bildiği gibi yüreğimizde bir acı olarak duran depremde kaybettiğimiz yavrularımız için adalet arayışımız sürüyor. Bu dava KKTC’nin davası demiştik. Hepimizin ortak davası demiştik ve bu sözümüze uygun davranıyoruz” diyerek, süreçleri yakından izlediklerini, dava süreçlerine hükümet olarak katkı yapmaya devam ettiklerini kaydetti.

İlk duruşma sürecinin Adıyaman’da takip edildiğini hatırlatan Başbakan Üstel, daha sonra hukuk ekipleriyle sayısız toplantılar yaptıklarını, Türkiye’deki ekibin iki kez KKTC’ye geldiğini, gelişmeleri yakından izlediklerini vurguladı.

"BİLİRKİŞİ RAPORLARININ HAZIRLANMASINA KATKI SAĞLANDI"

Meclis heyetinin de geçen hafta Ankara’ya giderek, çalışmaları yerinde takip ettiğine işaret eden Üstel, uzman heyetler tarafından bilirkişi raporlarının hazırlanması noktasında da devreye girdiklerini, raporların hazırlanmasına ciddi katkılar sağladıklarını söyledi. 

“NEREDE OLMAMIZ GEREKİYORSA OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Başbakanlık olarak ilk duruşmada 100’e yakın ekibi Adıyaman’a taşıdıklarına işaret eden Üstel, Başbakanlığın katkıları ve koordinasyonunda, 26 Nisan’da ikinci duruşması yapılacak davaya da geniş bir heyetle katılacaklarını söyledi.

Üstel, “Başbakan ve Başbakanlık olarak bir davanın takibi, bir davanın yürütülmesi ile alakalı ne gerekiyorsa yaptık, nerede olmamız gerekiyorsa olduk. Ve olmaya da devam ediyoruz” diye konuştu.

Bugün de hazırlanan yeni raporlar ve İsias davasına ilişkin son gelişmelerle ilgili bilgi almak üzere önceden İstanbul’a gideceğini dile getiren Başbakan Üstel, yarın da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelecek ekiplerle İstanbul’da buluşarak, Adıyaman’a hep birlikte hareket edeceklerini kaydetti.

“ORTAK DAVAMIZ VE VERDİĞİMİZ TÜM SÖZLERİN ARKASINDAYIZ”

“Ailelerimizi bir gün bile yalnız bırakmadık. Bırakmamaya da devam edeceğiz. Bilmenizi istiyorum ki ortak davamızın arkasındayız. Verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Umuyorum en kısa sürede davalar tamamlanacak ve adalet yerini bulacaktır” diye konuşan Başbakan Üstel, Türk adaletine güvenlerinin tam olduğunu belirtti.

TAŞINMAZ MAL KOMİSYONU KONUSU

Üstel açıklamasında, Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) için oluşturdukları özel fonlara da değindi. 

Bu fonlar ve Merkez Bankası ile yapılan bir çalışmayla, TMK tarafından 2020 yılı sonuna kadar tazminat kararıyla neticelendirilmiş ve ihtilaf içermeyen toplam 200’e yakın başvuru için yaklaşık 68 milyon sterlin ödeneceğini açıklayan Üstel, söz konusu tazminat bedellerinin ödenmeye başladığını ve tamamının 2-3 ay içerisinde ödeneceğini belirti.

Son olarak Adıyaman’da cuma günü gerçekleşecek duruşmalarda tüm hukuk ekibine iyi çalışmalar dileyen Başbakan Üstel, “Ailelere sabırlar ve metanet diliyorum, depremde kaybettiğimiz tüm canlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar