Üstel'den Bosna dönüşü eğitim değerlendirmesi

19 Kasım 2023

Güncelleme: 20 Kasım 2023

A
A

Başbakan Ünal Üstel, şeref konuğu olarak katıldığı "2. Yabancılara Türkçe Öğretiminde Yaşanan Sorunlar Çalıştayı" için bulunduğu Bosna Hersek'teki programını tamamlayarak yurda döndü.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’nun daveti üzerine şeref konuğu olarak katıldığı “2. Yabancılara Türkçe Öğretiminde Yaşanan Sorunlar Çalıştayı” için bulunduğu Bosna Hersek’teki programını tamamlayarak yurda döndü.

Başbakan Üstel, Bosna Hersek ziyaretine ilişkin yaptığı kısa değerlendirmede, Türk Dil Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki ilişkilerin gelişimini yerinde inceleme fırsatı bulduğunu belirtti. Üstel, Türk Dil Kurumu'nun deneyimli eğitimcilerinin KKTC'deki öğretmenlerle bir araya gelerek düzenledikleri eğitimlerin ve deneyim paylaşımlarının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, çalıştaya katılan KKTC'den öğretmenlerin bu süreçten kazançlı bir şekilde ayrılacaklarına inandığını ifade etti.

Üstel, çalıştayda belirlenecek yol haritasının, Türkçe öğretiminde yaşanan sorunlara çözüm getirmeye yönelik önemli bir strateji olacağını ve Türkçe konuşma sorunlarına yönelik eğitim stratejilerini belirleyeceğini düşündüğünü ifade etti. Başbakan Üstel, Türk Dil Kurumu ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'na teşekkürlerini sunarak, ilişkilerin gelişimine katkı sağlayan KKTC Milli Eğitim Bakanı, bürokratlar ve öğretmenlere de tebriklerini iletti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar