Üstel UBP'lilere seslendi: Verdiğim tüm sözleri tuttum

17 Mart 2024

Güncelleme: 17 Mart 2024

A
A

Ulusal Birlik Partisi Siyaset Akademisi eğitim derslerine başladı. Açılış konuşması yapan Başbakan Ünal Üstel, 20 aylık sürede verdiği tüm sözleri tuttuğunu belirterek, karma oyun kaldırılması için çalıştıklarını söyledi.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Siyaset Akademisi, UBP Onursal Başkanı ve 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun "Dünden Bugüne UBP" başlıklı açılış dersiyle faaliyete geçti. Siyaset Akademisi, gençler ve kadınlar başta olmak üzere siyasete katılacak bireylerin eğitim alması ve liderlik vasıflarının geliştirilmesi amacıyla kuruldu.

UBP Genel Başkanı Ünal Üstel, akademinin siyasette yenilikçi çözümler üretebilecek bireylerin yetişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Akademi, önemli konuları ele alacak dersler ve atölye çalışmaları sunarak ülkenin geleceğini şekillendirecek liderlerin yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Siyaset Akademisi'nin ilk dönem eğitim programında, Kıbrıs sorunu, müzakere süreci, KKTC'nin ilanı süreci gibi konular ele alınacak.

ÜSTEL: ÇÜRÜK ELMALARI AYIKLIYACAĞIZ

UBP Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel, çok uzun yıllardır başta gençler ve kadınlar olmak üzere bütün üyelerin talep ettiği siyaset akademisinin ders hayatına başlamasının bir milat olduğunu söyledi.

Parti çalışmalarına paralel olarak hükümet icraatlarına da ara vermeden devam ettiklerini kaydeden Üstel, “20 aylık sürede verdiğim tüm sözleri yerine getirmenin mutluluğu içindeyim” dedi. 

UBP’lilere yeni ve çağdaş bir tüzük kazandırma, karma oyun kaldırılması ve siyaset akademisinin kurulması için gereken çalışmaları yapacağının sözünü verdiğini anımsatan Üstel, “Sözlerimizi tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz… Bu yıl sonu yapılacak kurultaydan sonra gerçekleştirilecek tüzük kurultayı ile de tüzüğümüzde üyelerimizin talep ettiği değişiklikleri yapacağız. Karma oyun kaldırılması için ise gereken çalışmalara devam ediyoruz. Onu da en kısa sürede Meclis’e göndereceğiz” şeklinde konuştu. 

Üstel, “Çürük elmaları ayıklayacağız. Denetimi artıracağız. Daha kaliteli üniversiteler yaratacağız. Alacağımız yeni önlemleri yakında göreceksiniz. ‘Eğitim Adası’ perspektifimizden asla taviz vermeyeceğiz. Üniversiteler göz bebeğimiz olmaya devam edecek” dedi.

Yeni Azerbaycan Partisi ve Ak Parti ile UBP’nin ilk defa bir iş birliği protokolü imzaladığına ve bu kapsamda da ithalat, ihracat ve hayatın pek çok alanında iş birliği yapılmaya başlandığına da işaret eden Üstel, KKTC bayrağının farklı ülkelerde dalgalanması için Anavatan Türkiye’nin desteği ile çalışmaya devam edeceklerini de ekledi. 

İLK DERS EROĞLU'NDAN

Siyaset Akademisi’nin açılış konuşmaların ardından UBP Onursal Başkanı Dr. Derviş Eroğlu da “Dünden Bugüne UBP” konulu açılış dersini verdi.

Deneyimlerini ve dünden bugüne yaşananları anlatan Eroğlu gençler ve kadınlara “birbirinizi sevin ve sayın” tavsiyelerinde bulundu. 

KKTC’nin  Barış Harekâtının yarattığı coğrafya üzerinde kurulduğunu anımsatan Eroğlu, gençlere devlete ve egemenliğe sahip çıkma çağrısı yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar