Üstel: Mahkemeden istenecek yeni bilirkişi raporuyla adaleti bekliyoruz

26 Nisan 2024

Güncelleme: 26 Nisan 2024

A
A

İsias Otel davasının ikinci duruşması öncesinde Adıyaman Adliyesi önünde açıklama yapan Başbakan Üstel, bugünkü mahkemeden yeni bir bilirkişi raporu isteneceğini, adaletin bunun ışığında tecelli etmesini beklediklerini söyledi.

ZgotmplZ MYK

Haber Merkezi

Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmesine başlanan İsias Otel davasının ikinci duruşması öncesinde Başbakan Ünal Üstel basın açıklaması yaptı.
 
6 Şubat’ta Türkiye’de yaşanan depremden dolayı hayatını kaybedenlere rahmet yaslı ailelere sabır dileyen Üstel, hukukçuların bugünkü mahkemeden yeni bir bilirkişi raporu isteyeceğini, bunun ışığında adaletin tecelli etmesini bekleyeceklerini söyledi.

Başbakan Üstel, "Bu depremde biz de çocuklarımızı kaybettik, yavrularımızı kaybettik. O günden bugüne kadar adalet arayışımız devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti adaletine güveniyoruz. Bugün ikinci duruşma için KKTC olarak buradayız. Hükümet, bakanlar, muhalefet ve yavrularımızın anneleriyle, yakınlarıyla, halkımızla bugün Adıyaman’dayız" dedi.
 
Üstel, konuşmasının devamında şunları kaydetti: 
 
"İkinci duruşma için birazdan salona gireceğiz. Çocuklarımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin davasıdır. Çocuklarımızı unutmadık unutturmayacağız. Adalet sonuçlanana kadar, devlet olarak takipçisi olacağız. Geçen duruşmada yargıçlar uzman kişilerin görüşüne başvurdu ve Gazi Üniversitesi’nin raporu çıktı, mahkemeye intikal etti. Biz bunun dışında 3 ayrı üniversitemizden ve onların oluşturduğu Türkiye Cumhuriyeti çapında bu işlerin sorumlusu olan uzman kişilerin görüşlerine müracaat ettik. Ve onların hazırladığı 3 tane rapor mahkemeye verildi. Biz Gazi Üniversitesi raporunu hukukçu arkadaşlarımız incelediği zaman gördük ki orada tam neticelendirilmemiş bir rapor ortada duruyordu. Bugün hukukçularımız da burada incelendikten sonra bugünkü mahkemeden onların talep edeceği yeni bir rapor ve bu rapor ışığında adaletin tecelli etmesini bekleyeceğiz. Bu dava KKTC’nin davasıdır. Çocuklarımız bizim çocuklarımızdır, ailelerin acısı bizim acısıdır. İnanıyorum ki en iyi neticeyi de bugün değilse bile bugünden sonra çok yakın zamanda adalet tecelli edecek, suçlular gerektiği cezayı alacaklar diye düşünüyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar