Ülkede uyuşturucu davaları hız kesmiyor

Kamalı Haber, 13 Mart 2024

Güncelleme: 13 Mart 2024

A
A

Bugün görüşülen dört ayrı uyuşturucu davasının birinin sanığı iki yıl hapis cezasına çarptırıldı. İki davada zanlılara iki gün ek tutukluluk verilirken, diğer dava zanlısının tutuklu yargılanmasına karar verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde bugün dört ayrı uyuşturucu davası görüşüldü.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde uyuşturucu madde suçlarından yargılanan S.F.F. iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkemede aktarılan olgulara göre, 6 Haziran 2023'te Marmara Sokak Gönyeli’de durdurulmak istenirken kaçmaya çalışan ve yere attığı poşette uyuşturucu madde bulunarak yakalanan sanığın, Yeşilırmak’taki ikametgahının yakınında hint keneviri yetiştirdiği tespit edildi ve sanığın bir şahsa bir gram uyuşturucu sattığı da belirlendi.

Kamalı Haber

Aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkûm ettiklerini belirten mahkeme heyeti, sanığın verme suçunu işlemesini aleyhine, sabıkasız, evli ve üç çocuk babası oluşunu lehine değerlendirerek, oybirliği ile iki yıl hapis cezası verdi.

LEFKOŞA-GÜZELYURT ANAYOLU'NDA ARACINDA UYUŞTURUCU BULUNDU

Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde görülen bir diğer davada da, polis 12 Mart 2024'te Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda durdurulan zanlı E.E.'nin aracının motor kısmında naylona sarılı 25 gram hintkeneviri bulunarak tutuklanan zanlının maddeyi 12 Mart’ta aranan bir şahıstan aldığını söylediğini aktardı.

Kamalı Haber

Zanlının evinde arama yapılan aramada kanunsuz bir şey bulunmadığını ifade eden polis, uyuşturucu maddenin analize gönderileceğini ve aranan bir şahıs olduğunu belirtti. Mahkeme, zanlının 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi. 

GÜNEY'DEN GETİRDİĞİ UYUŞTURUCU İLE YAKALANDI: CEZAEVİNDE 3 AY TUTUKLU

Diğer yandan, Lefkoşa’da bulunan Metehan Kara Giriş Kapısı’ndan geçerken 500 gram uyuşturucuyla yakalanan L.O. ise teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Zanlının KKTC vatandaşı olduğunu ancak güneyle sıkı bağlantısı olduğunu ve neredeyse her gün giriş-çıkış yaptığını söyleyen polis, zanlının üzerinde bulunan miktarın fazla olması sebebiyle, hapis cezası almasının büyük bir ihtimal olduğundan yargılamadan kaçabileceğini belirterek, tutuklu yargı talep etti.

Kamalı Haber

Mahkeme, zanlının 3 ayı aşmayacak süreyle cezaevinde tutuklu kalmasına emir verdi.

ERCAN'DA METAL ÖĞÜTÜCÜ İLE YAKALANANLAR 2 GÜN TUTUKLU

Öte yandan Ercan Havaalanı giden yolcu salonunda farklı saatlerde x-ray cihazından geçerken çantalarında içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğu düşünülen metal öğütücü tespit edilen E.O. ile O.D.'nin, öğütücülerin içerisindeki kalıntılar analize gönderileceğinden, 2 gün tutuklu kalmalarına emir verildi.

Kamalı Haber

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar