Türkiye, KKTC ile yıllık 2,5 milyar dolarlık ticaretini büyütmek istiyor

19 Nisan 2024

A
A

Türkiye Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, KKTC ile ticaretin 2023 yılında 2,5 milyar dolar olduğunu ve daha fazla artması için çalıştıklarını açıkladı.

ZgotmplZ

Türkiye Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasındaki ticaret hacminin 2023 yılında 2,5 milyar dolar olduğunu ve bu ticaret hacmini artırmanın yanı sıra KKTC'nin bu ticaretten aldığı payı genişletmenin hedeflendiğini belirtti. 

Gürcan, KKTC ile 2023 yılında 2,5 milyar dolarlık ticaret hacmi gerçekleştirdiklerini ve bu rakamı artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Türkiye'nin KKTC'deki 360 milyon dolarlık yatırımını yeterli bulmadıklarını dile getiren Gürcan, yatırımları genişletmek için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Türkiye ve KKTC arasındaki ekonomi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Gürcan, iki ülke arasındaki işbirliğine önem verdiklerini dile getirdi.

Türkiye'nin KKTC'nin dünyaya açılan kapısı olduğunu belirten Gürcan, KKTC'nin maruz kaldığı izolasyonun etkilerini azaltmak için işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Türkiye ve KKTC'nin güçlü bir özel sektöre sahip olmasının önemine değinen Gürcan, iki ülke arasındaki ticaretin ve yatırımların geliştirilmesine odaklandıklarını ifade etti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da KKTC'nin haklı mücadelesinde Türkiye'nin her zaman yanlarında olduğunu belirtti. Türkiye ile KKTC arasındaki ekonomi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine odaklandıklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, işbirliği alanlarının genişletilmesini ve KKTC'nin dünyayla bütünleşme çabalarına destek vermeyi amaçladıklarını ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar