Türk ve Rum siyasi parti temsilcileri toplantı yaptı

28 Şubat 2024

A
A

Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi parti başkanları ve temsilcileri, Slovakya Büyükelçiliği tarafından ara bölgede düzenlenen rutin ortak toplantılar çerçevesinde bir araya geldi.

ZgotmplZ

  Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi parti başkan ve temsilcileri, Slovakya Büyükelçiliği tarafından ara bölgede düzenlenen rutin ortak toplantılar kapsamında bir araya geldi.

Kıbrıs Sosyalist Partisi ev sahipliğinde Ledra Palace Otel’de gerçekleşen toplantıda, katılımcılar Kıbrıs sorununa ilişkin neden çözüm bulunamadığını ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Kıbrıslı Türklere yönelik günlük yaşamla ilgili destek paketinin 60 yıllık çıkmazın aşılmasına katkı sağlayıp sağlamayacağını tartıştılar.

Toplantıya katılan siyasi parti temsilcileri, Kıbrıs sorunundaki uzun süreli tıkanıklığın nedenlerini sıraladılar, görüşlerini dile getirdiler ve bu tıkanıklığı gidermek için önerilerde bulundular. Ayrıca, Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından Kıbrıslı Türklere yönelik konulan 14 maddelik önerinin bu çıkmazın aşılmasına katkı sağlaması umudunu ifade ettiler.

Bir sonraki toplantı, 27 Mart Çarşamba günü Birleşik Demokratlar ev sahipliğinde düzenlenecek.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar