Türk taşınmazının izinsiz kullanılmasına yargı engeli

20 Şubat 2024

Güncelleme: 21 Şubat 2024

A
A

Larnaka'da bir Kıbrıs Türk taşınmazını kullanan bir Kıbrıslı Rum, yanındaki iki taşınmaza yasa dışı müdahalede bulundu. Asliye Hukuk Mahkemesi Kıbrıslı Rum'u haklı bulurken, Yüksek Anayasa Mahkemesi ise haksız buldu.

ZgotmplZ

Larnaka'da bir Kıbrıs Türk taşınmazını kullanan bir Kıbrıslı Rum'un, yanındaki iki taşınmaza yasa dışı müdahalede bulunduğu bildirildi.

Rum Asliye Hukuk Mahkemesi geçici olarak Kıbrıslı Rum'u haklı bulsa da Yüksek Anayasa Mahkemesi bu kararı bozdu.

Rum basınına yansıyan haberlere göre, olayın kaynağının 1 Ağustos 1985 tarihinde bir vatandaşa Larnaka'da bir Kıbrıs Türk taşınmazının kullanım izninin verilmesi olduğunu belirtildi. Ancak söz konusu kişinin daha sonra komşu iki arsaya yasa dışı bir şekilde müdahalede bulunduğu ortaya çıktı. Kıbrıs Türk Malları İdaresi Birimi'nin uyarı mektuplarına rağmen kişinin bu müdahaleyi kaldırmaması üzerine ceza davası açıldı ve para cezası ile birlikte söz konusu taşınmazlardan uzaklaşması gerektiğine dair bir kararname çıkarıldı.

Ancak mahkeme süreci devam ederken Yüksek Anayasa Mahkemesi, söz konusu kişiye verilen kullanım izninin sadece 770 numaralı arsa için geçerli olduğuna hükmetti. Bu kararla birlikte yasa dışı müdahalelerin yargısal süreci de sonuçlanmış oldu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar