Türk malları yönetiminde değişiklik

20 Mart 2024

A
A

Rum Bakanlar Kurulu, "Kıbrıs Türk Malları Vasisi'' olan Rum İçişleri Bakanlığı'nın takdir yetkisini sınırlandırdı. 1974'teki nüfus mübadelesiyle Kuzey'den Güney'e göç eden Rumların çıkarlarını koruyacak şekilde yasa ve tüzük değişikliğini onayladı.

ZgotmplZ

Rum Bakanlar Kurulu, Kıbrıslı Türklerin bıraktıkları gayrimenkullerin şeffaf, eşitlikçi ve 1974'teki nüfus mübadelesiyle Kuzey'den Güney'e göç eden Rumların çıkarlarını koruyacak şekilde yönetilmesi amacıyla yasa ve tüzük değişikliklerini onayladı.

Rum İçişleri Bakanı Konstantinos Yoannu, yapılan değişiklikle "Kıbrıs Türk Malları Vasisinin (Rum İçişleri Bakanı) takdir yetkisinin" sınırlandırıldığını açıkladı. Yoannu, daha önceki geniş takdir yetkisinin kötüye kullanılmasına ve istismar durumlarına neden olduğunu belirtti.

Yoannu, değişiklikle birlikte bir dizi kriterin uygulanacağını belirterek, Kıbrıs Türk malı talebinde bulunan kişilerin "aile yapısı, sosyo-ekonomik durumu" gibi faktörlerin dikkate alınacağını söyledi. Ayrıca, başvuru sahibinin Güney Kıbrıs veya KKTC sınırları içinde başka mal varlıklarının olup olmadığının da inceleneceğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar